Calella s’adhereix al projecte pilot maresmenc per agilitzar les contractacions de policies locals

Calella cobrirà quatres places vacants d’agents de la Policia Local a través de la convocatòria unificada que obrirà el Consell Comarcal del Maresme a partir de la setmana vinent. L’ajuntament ha delegat en l’ens comarcal la gestió del procés en una iniciativa pionera a Catalunya que ha sigut possible gràcies al conveni de col·laboració entre les administracions territorials i el Departament d’Interior i l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. El conseller Joan Ignasi Elena va ser ahir a Mataró en l’acte de signatura oficial d’aquest projecte que, segons va recalcar, permetrà agilitzar les contractacions i suplir les baixes pràcticament d’un dia per l’altre.

L’alcalde Marc Buch ha detallat els beneficis que reportarà per a l’Ajuntament de Calella aquest nou procediment de selecció unificada d’agents.

Serà el propi Consell Comarcal qui farà el procés de selecció i això ens estalviarà aquesta feina als ajuntaments. A més, ens ofereix moltes opcions de tenir agents disponibles (…) Realment ens ajuda molt perquè els processos impliquen molta feina i ens descarrega bastant.

Calella serà dels un dels set municipis maresmencs que aprofitaran aquesta iniciativa pionera per cobrir quatre places vacances de la plantilla de la Policia Local. En el millors dels escenaris, podríen incorporar-se aquest any.

Si ja han passat per l’Escola de Policia i són agents de carrera podran incorporar-se l’últim trimestre d’aquest any. Però sinó, començaran el curs el gener i els podrem incorporar al 100% el setembre del 2023.

El Consell Comarcal del Maresme obrirà el procés de selecció d’agents la setmana vinent. Els aspirants que aprovin l’oposició però no obtinguin plaça en alguna de les Policies Locals amb vacants –Calella (4), Arenys de Mar (1), Sant Andreu de Llavaneres (1), Sant Vicenç de Montalt (1), Teià (1), Vilassar de Dalt (1) i El Masnou (2)– passaran a formar part de la borsa d’interins que es generi.

Primera reunió de la mesa de coordinació policial

Primera reunió en el marc de l’acord entre Calella i Pineda de Mar per treballar de forma conjunta en matèria de seguretat. Els caps de les respectives Policies Locals, i el de la comissaria de Mossos de Pineda de Mar, han celebrat una primera trobada per establir els mecanismes de coordinació entre els cossos, concretar línies d’actuació estratègiques i la planificació dels primers dispositius conjunts.

Foto: Ràdio Pineda

Foto: Ràdio Pineda

Buch avança quin és el pla de treball d’aquesta mesa policial que va acordar amb el seu homòleg pinedenc, Xavier Amor.

Els tres caps ja han fet la primera trobada per començar a establir les bases de la coordinació, i és la primera de moltes de les que vindran. Abans que acabi juliol n’hi haurà una altra, i així de forma periòdica. El principal objectiu és estar connectats compartint informació en matèria de seguretat, no només fent operatius conjunts.

L’alcalde de Calella i de Pineda de Mar es van reunir a principis de juny decidits a obrir un marc de treball conjunt en matèria de seguretat, però també de planificació urbanística i en altres àmbits com el cultural, esportiu o comercial.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *