Buch i Amor acorden futures col·laboracions en àmbits com la seguretat i l’urbanisme

L’alcalde de Calella va visitar ahir l’Ajuntament de Pineda de Mar atenent a la invitació que Xavier Amor li va fer el dia de la seva investidura. Va ser una primera trobada institucional entre els dos batlles que va servir per assentar les bases de futures col·laboracions –o d’ampliar les que ja existeixen– en àmbits com la seguretat i l’urbanisme. En declaracions a Ràdio Calella TV, Marc Buch ha confirmat la bona sintonia i entesa amb l’alcalde de Pineda i ha parlat de la importància que els dos consistoris treballin de la mà per “sumar”.

En la reunió d’ahir a l’Ajuntament de Pineda de Mar, els dos alcaldes van pactar profunditzar sobre les sinergies de treball entre les respectives policies locals.

La possibilitat d’establir un conveni de col·laboració en temes de seguretat. Les nostres policies ja col·laboren però es tractaria d’anar un pèl més enllà i, per mitjà d’un conveni, fer patrullatges i actuacions conjuntes, compartir estratègies policies…

Els alcaldes també van parlar del futur dels polígons industrials, una carpeta que continua pendent a Calella i que interessa especialment entomar sense més dilacions des d’una perspectiva econòmica.

És molt important per diversificar l’economia, el turisme és el nostre motor econòmic però ens permetrà explorar noves activitats. Ara que tenim aquesta oportunitat, hem de ser capaços d’aprofitar-la perquè, d’una vegada per totes, atreure empreses que aportin coneixement tecnològic o logística que creïn ocupació i més economia d’empresa.

El sector industrial de Calella (SUD-6) està projectat al costat del vial d’accés a la C-32 –darrera l’antiga Citroën–. Pràcticament a tocar del polígon industrial Mas Roger de Pineda de Mar. En aquest àmbit, la Generalitat ha dibuixat sobre el mapa una rotonda per pacificar el trànsit de vehicles i camions de transport caps als dos polígons.

Des de Calella, Marc Buch ha declarat que s’aprofitarà l’actual procés de revisió del planejament urbanístic local per deixar-ho tot embastat i a punt perquè el sector industrial sigui una realitat a curt/mitjà termini.

El nostre objectiu és que sigui un projecte a curt/mitjà termini. Aprofitant la modificació del planejament urbanístic que ens obliga la Generalitat de Catalunya, assentar les bases perquè es comenci a desenvolupar la zona i que els processos estiguin iniciats abans d’acabar aquest mandat. Per tant, que els fonaments per tirar endavant els projectes estiguin consolidats.

Durant la reunió de treball, els alcaldes també van explorar futures col·laboracions en àmbits culturals, esportius i comercials. Hi haurà una segona trobada, probablement aquesta a l’Ajuntament de Calella, atesa la bona sintonia i ganes de treballar plegats que constata Buch.

Allà on siguem capaços de sumar, ho hem de fer. No és el mateix anar a la Generalitat o a l’Estat a presentar un projecte sols o fer-ho de la mà de dos ajuntaments. Per exemple, nosaltres tenim l’hospital comarcal i ells el Servei d’Ocupació. Per tant, on no arribi un que ho faci l’altre, i ajudar-nos mútuament.

Els dos alcaldes es van intercanviar obsequis representatius dels seus respectius municipis.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *