L’Ajuntament contractarà cinc joves inscrits al programa de Garantia Juvenil

Foto: Generalitat de Catalunya
Foto: Generalitat de Catalunya

El programa que finança la Generalitat de Catalunya ofereix contractes de sis mesos a persones joves, d’entre 16 i 30 anys, que tenen titulació universitària o de cicles formatius, o han obtingut un certificat de professionalitat. La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Calella ha confirmat aquest matí al programa La ciutat que la seva incorporació es farà efectiva a finals del mes d’octubre. En la sessió del Ple Municipal d’octubre, el regidor d’ICV-EUiA va interpel·lar al Govern Municipal sobre aquestes iniciatives d’inserció laboral per a joves.

Els cinc joves contractats per l’Ajuntament de Calella faran feines de paleta, de soldador, d’electricitat o de jardineria, pel qual s’havien ofert dos llocs de treball. El consistori s’ha adherit a l’última convocatòria del programa juvenil d’inserció laboral que impulsa la Generalitat de Catalunya, tal i com ho ha explicat la regidora Cindy Rando.

Ens hem acollit a una subvenció de la Generalitat de Catalunya per contractar cinc joves inscrits al programa Garantia Juvenil i la seva incorporació serà immediata.

Aquesta iniciativa es complementarà en un futur amb el projecte de Brigada Jove pel qual l’Ajuntament de Calella espera comptar amb el finançament dels Plans d’Ocupació de la Diputació de Barcelona.

La regidora de Joventut calcula que a el pròxim mes de febrer, i quan acabin les obres, es podrà fer el trasllat al nou Espai Jove dins l’Hostal Vell, convertit en un nou centre d’usos municipals. Quant al servei del nou equipament juvenil, Rando ha recordat que això ho decidiran els mateixos joves.

Això s’està decidint en un procés participatiu que està en marxa, sobretot amb el treball que fa el Consell d’Adolescents i que hem obert a la resta de joves d’entitats i d’escoles. Ells són els destinataris i qui han de decidir a quines necessitats ha de respondre. Ens traslladarem allà quan acabin les obres. L’Espai Jove serà exclusiu, però a l’edifici hi haurà altres dependències municipals i espais que sí seran compartits.

Per últim, ha convidat a tots els calellencs i calellenques a participar en el projecte del Banc del Temps que, actualment, compta amb una quarantena d’usuaris. La regidora Cindy Rando, que també té les responsabilitats de Solidaritat i Cooperació, n’ha explicat el funcionament amb aquest exemple.

A mi m’agrada molt la rebosteria i faig pastissos de tota mena, però no sé cosir i en vull aprendre. Llavors als usuaris del Banc del Temps els puc oferir com fer pastissos i puc demanar que m’ensenyin a cosir (…) Fem una petita entrevista i els ensenyem la pàgina web des d’on poden gestionar les ofertes i fer-ho amb plena autonomia.

Per participar en el Banc del Temps cal ser major d’edat i donar-se d’alta com a usuari a les dependències de Serveis Socials, a la Fàbrica Llobet-Guri. Des de la plataforma calella.bancdeltemps.org cadascú es pot gestionar el seu perfil, fer demandes de serveis o oferir-ne.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat