La gamificació es consolida a algunes classes de l’Escola Pia

La classe de Quart A de l’Escola Pia, conduïda pel professor calellenc Christian Negre, han fet una classe de matemàtiques en anglès, i aplicades a una joguina que ara està molt de moda, l’spinner.

Els alumnes han hagut de treballar el món de les mitjanes aritmètiques, i ho han fet jugant. Primer, en anglès, els diferents grups van descriure el seu spinner i després el feien girar a la màxima velocitat que podien mentre cronometraven els temps que estava girant. Després s’havia de calcular el temps mitjà de rotació de cada equip.

D’això se’n diu «gamificació», un vocable nou, que juga amb el terme anglès game, i que ve a ser introduir el joc a l’aula per fomentar l’aprenentatge. Un sistema que cada cop estan aplicant més docents a Catalunya.

Christian Negre ha comentat que aquesta metodologia ja fa un temps que s’utilitza i es tracta de motivar l’aprenentatge amb el que crida l’atenció als alumnes. “No és pas nova. Ja ho vam fer amb Pokemon Go i qualsevol cosa que cridi l’atenció dels nanos. tampoc he estat el primer. Quan ho vaig anunciar era perquè un company de Sevilla amb qui tenim relació virtual, que també és mestre i fa servir la gamificació, ell també tenia un projecte similarq ue utilitzava els spinners, que no tenia res a veure amb mates i anglès. L’spinner era l’excusa“.

Christian Negre voldria capgirar el fet que quan ens fem grans perdem l’hàbit de jugar. Afirma que mai hauríem de perdre la capacitat de ser imaginatius i seguir aprenent de la vida, i fer-ho jugant.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Christian Negre, emesa a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *