Calella signa amb l’Acadèmia de Cinema català el conveni pel Cicle Gaudí

Aquest matí s’ha presentat a Barcelona aquest circuit estable de cinema català que vol acostar als espectadors el cinema produït a Catalunya. L’organitza l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura i, d’entrada, portarà 5 pel·lícules a 12 poblacions de la demarcació de Barcelona entre aquest setembre i finals d’any, entre elles, la ciutat de Calella.

Les pel·lícules que es projectaran són títols que s’han estrenat recentment i que probablement acabin a les candidatures dels Premis Gaudí. Uns minuts abans de la presentació del Cicle Gaudí, i també a la seu de l’Acadèmia, l’ajuntament de Calella i l’entitat han signat el conveni de col·laboració.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha reivindicat la tradició històrica de Can Salom com a sala de cinema de Calella, i per això l’Ajuntament aposta per donar contingut, qualitat i força a la Sala Mozart signant el conveni amb l’Acadèmia de Cinema Català.

A més, Candini ha afegit que el cicle es taca amb «100 metros», amb una projecció on vindran a la ciutat tant el director del film, Marcel Barrena, i alguns dels seus protagonistes. Candini: “Es clou tot aquest cicle amb una pel·lícula que per nosaltres és molt significativa, que és «100 metros» que en bona mesura s’ha gravat a Calella. Per tant, aprofundim també en la política cultural com a ciutat i també en ensenyar el nostre territori com un lloc agradable, que tanca el cercle de l’esport, com és l’Ironman, però feta en realitat amb cultura, amb projecció, com és «100 metros». Vindrà, a més a més, no únicament el director sinó alguns dels protagonistes importants de «100 metros» i estem molt contents“.

roda de premsaLes pel·lícules del cicle es podran veure per 4 euros i mig. Els títols són El rei borni, La propera pell, Cerca de tu casa i, com dèiem, 100 metros. També s’exhibirà una pel·lícula per a televisió, «Ebre, del bressol a la batalla», que es veurà gratuïtament.

L’objectiu del Cicle Gaudí és augmentar el nombre d’espectadors catalans que veuen cinema català. La presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, ha comparat el 8 per cent de públic que ho fa a casa nostra, amb el 45% de francesos que consumeixen cinema francès.  “El nostre cinema es veu poc al territori. Totes les cinematografies, començant per la francesa -que és la que sempre es posa com a exemple- i de l’americana ja no en parlo, tenen un públic de proximitat molt important que és el que els dóna la força. I després van a fora, van a l’estranger i s’estrenen a tot arreu. A la nostra cinematografia aquest públic és molt petit“, ha dit Isona Passola.

El pressupost del Cicle Gaudi és de 120 mil euros. La Diputació de Barcelona i la Generalitat n’aporten gairebé la meitat cadascuna, i la resta els aporta la Societat General d’Autors i Editors , l’SGAE.

La voluntat de l’Acadèmia és que el cicle no només sigui estable, sinó que creixi. De moment se sap que tant Calella com les altres 11 poblacions d’enguany repetiran l’any vinent, i la intenció que és el nombre de pel·lícules passin a una dotzena aproximadament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *