Calella tanca el 2020 amb un atur del 18%

lloguer

Calella ha tancat l’any 2020 amb 1.549 aturats, 11 més que durant el mes de novembre. Segons les darreres dades del Report d’Atur del Maresme que elabora l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, Calella ha registrat aquest passat mes de desembre una taxa d’atur del 18,39%,
un 1% més respecte al mes de novembre i uns percentatges superiors als d’ara fa un any. A la població es repeteix la tendència generalitzada al conjunt de la comarca, on l’atur frega el 15% de mitjana.

Només 3 municipis de la comarca – Alella, Caldes d’Estrac i Sant Iscle de Vallalta – han acabat 2020 amb xifres positives pel que fa a la variació intermensual de l’atur. Els 27 restants sumen persones en situació de desocupació arribant, en l’àmbit comarcal, a 30.644 el nombre de maresmencs registrats a les oficines d’ocupació, 706 més que la xifra del mes de novembre, i 5.763 més que el mateix període de l’any passat.

A Pineda l’atur ha crescut en 58 persones, situant el total als 2.792 habitants sense feina. A Santa Susanna l’atur també ha augmentat en 11 persones, on ara hi ha 240 ciutadans en situació de desocupació. A Tordera la desocupació afecta a 1.464 persones, una trentena més que l’anterior registre.

L’increment de la desocupació ha afectat tots els sectors econòmics, sent la construcció la que ha registrat un augment més destacat (+5,10%), seguida de la indústria i els serveis (els dos sectors reflecteixen una pujada del 2,18%) i l’agricultura un 1,78%. També creix un 1,48% la demanda de feina entre el col·lectiu SOA (persones registrades sense ocupació anterior).

 

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat