Multes de 100 euros per circular dues persones en un patinet elèctric

L’any 2021 ha vingut acompanyat d’una nova reforma estatal del codi de circulació, que regula per primera vegada els patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat urbana. Des del 2 de gener passen a ser considerats aparells de mobilitat personal i han de complir les mateixes normals que els vehicles. Una normativa que posa èmfasi entre altres coses en la consideració d'”única plaça” dels patinets, que significa precisament això, que són vehicles per a una sola persona. No hi poden anar dues. La infracció d’aquesta norma serà sancionada amb multes de 100 euros. Una regulació més acurada de la que s’està aplicant a Calella des de l’any 2017, quan es va modificar l’ordenança municipal de circulació per regular l’ús d’aquests aparells elèctrics.

La nova regulació recull que els conductors no poden sobrepassar els 25 km/h, tampoc poden conduir sota els efectes de l’alcohol ni les drogues i no poden anar ni per voreres ni per zones de vianants. Els conductors d’aquests vehicles tampoc poden fer ús d’auriculars ni del telèfon mòbil mentre s’està circulant. El primer tinent d’Alcaldia i responsable de l’àrea de Seguretat, Josep Torres, ha explicat que la nova normativa és una regulació més acurada del que ja recollia l’ordenança municipal de circulació de l’any 2017. Des de llavors a Calella es prohibeix l’ús dels patinets elèctrics fora del nucli urbà. La principal novetat en relació amb la regulació municipal, és que se sancionaran els patinets on hi vagin dues persones.  

Aquests patinets passen a ser vehicles. La mateixa idea que tenim que una moto no pot anar per la vorera, ara un patinet tampoc. Han de circular per la calçada. No són bicicletes, són vehicles que arriben al 30 khm/h.

Torres ha reiterat que aquells vehicles que circulin per la vorera seran multats, o tal com recull la nova regulació, aquells que condueixin sotes els efectes de les drogues o l’alcohol. Als seus conductors se’ls denunciarà amb una sanció de 500 euros i es procedirà a la immobilització i dipòsit de l’aparell.

Davant qualsevol infracció seran multats. Com que equiparem aquests vehicles de mobilitat personal a un vehicle normal, estan supeditats a tot l’engranatge legal de qualsevol altre vehicle. Aquells conductors que condueixin sota els efectes de les drogues o alcohol seran sancionats. Igual que aquells que utilitzin el mòbil o portin auriculars.

Pel que fa al certificat de circulació, que acrediti que compleixen els requisits tècnics contemplats al manual, no serà obligatòria tenir-lo fins d’aquí a dos anys de la publicació de la nova llei. Tampoc no és obligatòria la tinença d’una assegurança, però sí recomanable.

D’aquesta normativa s’exclouen els vehicles per a persones amb mobilitat reduïda com cadires de rodes.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *