Comença la selectivitat 2023: 139 estudiants de Calella a examen

A les nou del matí, i amb la prova de llengua castellana i literatura ha arrencat la selectivitat 2023, a la que hi estan convocats 139 estudiants de Calella: s’hi han inscrit 84 alumnes de les Escoles Freta, 35 de l’Insitut Bisbe Sivilla, i 20 de l’Escola Pia. Després del descans, s’examinaran de llengua estrangera; dijous, d’història; i divendres tancaran la fase general amb llengua catalana i literatura. Aquestes quatre, sumades a una matèria a triar entre les comunes de cada modalitat de batxillerat, conformen la fase comuna, que és obligatòria per a totes i tots. A banda, es podran examinar de fins a tres matèries especifiques a triar d’entre un total de 22 assignatures. Els resultats es publicaran el 22 de juny.

Nervis previs a un dels moments més importants del curs per a l’alumnat de batxillerat, cicles formatius i aquells que, de forma lliure, avui han començat la selectivitat. Els examens es faran durant tres dies, des d’avui i fins divendres, sense canvis respecte la convocatòria del 2022. Això suposa l’estudiant podrà escollir la llengua en què volen fer els examens. Els enunciats estaran en català, castellà o aranès per donar compliment a la sentència del TSJC.

La primera prova ha estat la de llengua castellana i literatura. Després del descans, llengua estrangera; i a la tarda, anàlisi musical, ciències de la terra i de medi ambient, cultura audiovisual, física i geografia.

Els resultats dels exàmens es faran públics per als estudiants el 22 de juny al Portal d’Accés a la Universitat. Serà llavors quan comenci la sol·licitud de revisió, que s’acabarà el 26 del mateix mes. En aquest cas, el resultat se sabrà el 6 de juliol i es podrà veure l’examen entre el 6 i el 10 de juliol.

La nota de la fase general de selectivitat computa un 40% en la nota d’admissió de l’alumne (que pot anar dels 5 als 14 punts). L’altra 60% resulta de la nota mitjana de batxillerat o cicle formatiu. Caldrà afegir-hi després la ponderació dels dos exàmens de la fase específica amb els quals s’ha obtingut més bona qualificació.

La preinscripció universitària per al curs vinent serà del 6 al 30 de juny, tots dos inclosos. La primera assignació de places universitàries serà el 12 de juliol, i la matrícula dels assignats en primera preferència, del 14 al 19 de juliol.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *