Els sindicats COS i USTEC-STEs criden a la mobilització pel 8M

vaga general

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, els sindicats COS (Coordinadora Obrera Sindical) i USTEC-STEs han fet una crida a secundar la vaga general que ells convoquen. De la seva banda els majoritaris, CCOO i UGT, demanen una aturada de dues hores en tots els sectors.

Dues representants dels sindicats COS i USTEC-STEs, Alba López i Mar Pijuan, han recordat a Radio Calella Televisió quins són els motius de la convocatòria de vaga general.

Estem en un context en el qual les dones estem patint una desigualtat laboral increïble, per no parlar d’altres desigualtats a nivell de violència, de drets reproductius… En definitiva, de polítiques contràries a nosaltres. És una situació que vivim ara però que arrosseguem de molt temps enrere.

La vaga és la eina més important de protesta que tenim la classe treballadora i, com que la tenim, hem d’utilitzar-la i mantenir-la. Que avui estiguem parlant de feminisme i dels drets que encara no tenim és gràcies a què hi ha una convocatòria de vaga.

Els sindicats consideren que arran de la celebració històrica de l’any passat, el feminisme s’ha anat estenent fins a tal punt que esperen un ampli seguiment de la convocatòria. Amb tot, reconeixen que és molt difícil de predir amb exactitud perquè els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, només han convocat aturades de dues hores.

A l’escola, sí que es preveu que s’aturi la rutina diària a les aules i en els clàustres perquè la USTEC-STEs, que és el sindicat majoritari de l’ensenyament públic a Catalunya, l’ha convocat de 24 hores. Des de la COS han insistit que els treballadors, tant homes com dones, no estan obligats anar a treballar i no tenen perquè avisar als seus caps.

És il·legal que des de la teva empresa et preguntin si secundaràs o no a la vaga. De fet jo diria que no has de respondre perquè la nostra fortalesa és agafar desprevingut o desprevinguda a l’empresari o l’empresària.

Des de la Comunitat Feminista de Calella s’han organitzat una sèrie d’actes per la celebració del Dia Internacional de la Dona.

 

A continuació pots recuperar l’entrevista íntegra a Alba López, de la COS Maresme:

Escolta a continuació l’entrevista íntegra a Mar Pijuan, representant del sindicat USTEC-STEs al Maresme:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat