Calella té 360 pisos turístics

L’ordenança reguladora d’habitatges d’ús turístic, que va entrar en vigor l’estiu passat, estableix quins requisits s’han de complir per obtenir la llicència d’activitat obligatòria. Avui dia hi ha 360 pisos de lloguer turístic a Calella, un centenar més dels que hi havia registrats abans que s’apliqués la moratòria, el 2016. El tinent d’Alcaldia de Territori, Jordi Sitjà, ha explicat a l’Info Migdia que periòdicament arriben sol·licituds a l’Ajuntament i que aquestes es tramiten de forma individualitzada.

Sitjà ha donat la xifra de quina és l’oferta actual de pisos de lloguer turístic a Calella.

Més que regularitzacions perquè hi hagués constància que hi havia una explotació il·legal, que no és el cas; el que s’ha produït a partir de la regularització és una entrada de sol·licituds periòdiques. En l’actualitat, tenim formalitzats 360 habitatges d’ús turístic a Calella.

Sitjà ha recalcat que les tramitacions es fan individualment per cada habitatge. També ha donat resposta sobre la possible reorientació que es voldria donar al bloc de pisos de la plaça Pau Casals, segons apuntava la CUP en l’última sessió del Pla Municipal.

Si concretament un habitatge ha demanat la llicència no en podem tenir constància específica, però no ens consta que ara hi hagi una demanda generalitzada en aquests blocs.

A Calella, l’ordenança reguladora de pisos turístics va entrar en vigor a principis de l’estiu del 2018 obligant al compliment d’un seguit de requisits per obtenir la llicència. Entre d’altres, instal·lar una senyalítica específica en la qual s’indiqui el nombre màxim de persones que pot allotjar l’habitatge, un telèfon d’incidències o el pagament de la taxa d’activitat corresponent. En favor de la convivència veïnal, la normativa preveu que es pugui revocar si hi ha un pronunciament previ de la comunitat.

En el cas d’habitatges que formin part d’una comunitat, d’un bloc d’habitatges, s’ha d’acreditar que la comunitat no té un acord formal contrari a la implementació d’habitatges d’ús turístic. És un element que vam incorporar i que també s’ha de donar.

El tinent d’Alcaldia de Territori ha dit que el Govern no té constància de les suposades coaccions que estarien patint alguns llogaters del bloc de pisos en qüestió per part de la propietat.

Sabem que en finalitzar el contracte, a algú no se li ha renovat, i això pot comportar disgust per qui no té continuïtat. Però d’aquí a que se li hagués fet cap altre acció, no ens consta.

La CUP va demanar a l’executiu local que fes un seguiment sobre aquest bloc de pisos en concret i la possible reorientació que es vol donar als pisos per part de la promotora que n’és propietària.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *