La militància local vol que es mantingui el nom de Convergència

puig-e1457081849761-720x340

Els militants i simpatitzants de CDC de Calella aposten per mantenir Convergència en el nom del partit. Així ho han manifestat els calellencs que han participat en el procés Torn Obert, que culminarà amb una consulta interna el pròxim 21 de maig. Es decidirà si el futur de la formació passa per refundar el partit o se’n crea un de nou. “Serà un moment històric per a CDC”, ha assegurat el president local, Pere Puig.

El Torn Obert està servint perquè CDC es repensi de dalt abaix. Un procés participatiu dirigit a la militància i els simpatitzants de la formació nacionalista, sobre qui recaurà la decisió del futur de la formació. El pròxim dissabte 21 de maig votaran si volen refundar el partit en una línia reformista o bé dissoldre’l i fundar-ne un de nou.

El president local de CDC de Calella, Pere Puig, ha dit que una de les urnes del procés participatiu estarà instal·lada a la seu del partit, i que s’ha convocat als 72 militants que hi ha a la ciutat, més tots els simpatitzants que han participat en el procés de refundació. “Serà un moment històric per a CDC, tot està en mans de la militància”, ha assegurat Puig, qui avança que l’opinió majoritària de la base calellenca és que, sigui quina sigui l’opció que surti escollida, s’ha de mantenir el nom de Convergència.

Però no només les sigles estan en qüestió. El procés de refundació de l’actual CDC també posarà a debat, i sobretot, l’estructura orgànica del partit –l’elecció del secretari general o un càrrec equivalent– fins a l’organització territorial.

Al congrés previst pel mes de juny, el Consell Nacional ratificarà a més la línia ideològica de la formació. El camí fixat per a l’assoliment de la independència per a Catalunya, assegura Puig, és un dels irrenunciables. “Una independència que faci que siguem més forts, un país més just i obert, amb bones relacions amb els veïns i integrat a les polítiques europees”, ha reblat.

El president local de CDC apunta que podria ser que s’aprofités la jornada de votacions del 21 de maig per celebrar les primàries per escollir candidat a les generals del 26 de juny. S’han postulat Francesc Homs, que repetiria com a cap de llista per Barcelona, i Sílvia Requena.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *