Cindy Rando (Igualtat): “Calella és una ciutat força igualitària”

La regidora d’Igualtat, Cindy Rando, considera que Calella és una ciutat força igualitària. Tot i això, ha explicat la responsable política, queda molta feina a fer i cal seguir lluitant. Una feina que queda plasmada en un document “El Pla d’Igualtat d’oportunitats amb perspectiva de gènere 2017”. Una eina de treball aprovada al ple de l’ajuntament del passat mes de desembre que pretén treballar per sensibilitzar de la necessitat de fer canvis per evitar que les dones siguin discriminades en tots els àmbits.

En el pla hi han participat tot un seguit de dones calenllenques que han pogut aportar les seves idees per treballar per l’igualtat d’oportunitats.
Aquest fet ha quedat reflectit propostes com la sensibilització a les escoles i el treball amb els més joves per evitar la discriminació.

Sobretot molta sensibilització, moltíssima. A nivell de les escoles amb a nivell de població en general. Venim d’una societat patriarcal, que és la que és i a moltes cases encara l’home és el que porta els diners. És una qüestió molt complicada d’eradicar encara i per això hem de seguir treballant i seguir sensibilitzant a joves, no tant joves i a més grans i a més petits perquè això és una qüestió que no entn d’edats.

Un altre dels punts destacats del pla és una clara aposta que es fa en el document per donar visibilitat a les dones, tant les que estan en una associació com les que no hi són. En aquest sentit, la regidora ha explicat que a Calella cada cop són més les entitats que impulsen la figura de la dona i les seves necessitats.
Tot i que Calella, considera Rando, és una ciutat força igualitària, queda molta feina a fer en general. Sobretot, ha dit la responsable municipal, perquè hi ha un rebrot d’algunes actituds i conductes masclistes i la nostra societat continua sent patriarcal. Un rebrot propiciat en gran part, segons afirma Rando, per algunes formacions polítiques que ho potencien, en una clara al·lusió a Vox.

Avui en dia aquests partits polítics ens estan portant a un retrocés. Això fa que la gent de vegades s’identifiqui amb aquests comentaris i tinguem aquí un rebrot de comportaments i comentaris masclistes. Avui en dia que estem a ple segle XXI fa molt de mal i no és normal

El pla d’Igualtat d’ oportunitats amb perspectiva de gènere 2017 dóna continuïtat al pla anterior, que va ser el primer. En aquell primer document ja ss’ apuntaven mesures per acabar amb la discriminació que pateixen les dones en molts àmbits.

Podeu veure l’entrevista que li hem fet a la regidora Cindy Rando al programa La Ciutat aquí :

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *