[AMPLIACIÓ] Calella tindrà les platges obertes per la revetlla de Sant Joan

La Platja Gran estarà oberta durant la nit del 23 de juny

La nit més llarga i màgica de l’any es podrà viure a la platja. Calella les tindrà obertes a excepció de l’espai protegit de Les Roques, on hi ha una colònia de corbs marins emplomallats en perill d’extinció. Durant la revetlla de Sant Joan es reforçarà la presència policial i la informació a tots els usuaris, i també les tasques de neteja perquè les platges estiguin a punt l’endemà de bon matí.

Calella ha optat per permetre l’accés a la platja en base a l’experiència de l’any passat quan, en ple procés de desescalada de les restriccions, no es van registrar aglomeracions de gent que poguessin propiciar la transmissió del virus. El tinent d’Alcaldia de Seguretat, Josep Torres, descarta que hi pugui haver efecte crida davant el tancament de platges de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Seguim pel mateix camí, les platges obertes. Sempre reflexionem que és difícil tancar-les, no creiem que hi hagi efecte crida. La màxima normalitat.

Amb tot, des del consistori es recorda que aquest dimecres a la nit continuarà vigent l’ús obligatori de la mascareta i la recomanació d’un màxim de 10 persones a les trobades socials. I que d’acord amb l’ordenança municipal de convivència i civisme, està prohibit el consum d’alcohol a la via pública. A Calella, la nit i matinada del 23 al 24 de juny estarà prohibit encendre fogueres.

De fer-ne la supervisió i control se n’encarregarà la Policia Local, que tindrà un dispositiu reforçat d’efectius, i comptarà amb el suport d’un equip d’informadors que es passejaran per la platja.

Aquests vigilants s’encarregaran de recordar les normes de civisme i les mesures anti-Covid. Si l’any passat no hi van haver aglomeracions amb l’eufòria de la desescalada, pensem que aquest tampoc.

El consistori ha informat que també s’incrementaran els efectius de la brigada de neteja per deixar a punt la sorra per l’endemà.

El control de l’aforament es realitzarà per mitjà del sistema d’intel·ligència artificial que permet detectar la presència de banyistes i alerta de possibles aglomeracions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *