Calella tindrà nous serveis per garantir la convivència i el civisme al carrer

Joves turistes a la zona d’oci nocturn en una imatge d’arxiu

El Govern Municipal ha publicat l’adjudicació de dos contractes dirigits a garantir la convivència i el civisme a l’espai públic. Un d’ells es posarà en funcionament aquesta mateixa Setmana Santa, a partir del 13 d’abril, i estarà centrat a la zona de l’apartament Toyca, segons s’indica en la informació oficial. L’altre és la continuació de la feina que han fet en els últims anys els agents cívics de Calella a través dels Plans Ocupacionals subvencionats. En aquest cas però, el servei de mediació per les zona d’oci s’ha adjudicat a l’empresa Portacabot, que l’estiu passat va desenvolupar un programa pilot a Platja d’Aro amb aquest mateix objectiu. L’import global de les dues adjudicacions és de 28.616,50 euros.

L’àrea de Seguretat, Convivència i Mobilitat de l’Ajuntament de Calella disposarà a partir d’aquesta Setmana Santa de dos nous serveis que actuaran al carrer i per informar i garantir el compliment de l’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana i Vía Pública.

Un d’ells és el nou servei de divulgació de les normes de convivència i civisme centrat a la zona dels apartaments Toyca. Es desenvoluparà en dues fases: del 13 al 17 d’abril, i a l’estiu del 26 de juny al 10 de setembre. S’ha adjudicat a Eliem Servicios, una empresa localitzada a Barcelona i especialitzada en l’externalització de serveis. L’import total de l’adjudicació és de 18.355,70 euros.

L’altre servei donarà continuïtat a la feina que han desenvolupat, aquests darrers anys, els agents cívics contractats a través de plans ocupacionals. Ara la farà l’empresa Portacabot, que portarà a Calella el programa de mediadors per les zones d’oci. Una experiència similar es va realitzar l’estiu passat a les zones d’oci nocturn de Platja d’Aro, on els mediadors tenien la funció de prevenir i gestionar conflictes de baixa intensitat que es poguéssin produir a la via pública i als locals d’oci. En aquest cas, el servei s’ha adjudicat per un import de 10.260,80 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *