El punt de partida d’ERC per negociar el pressupost amb el Govern Municipal

Esquerra ofereix mà estesa al Govern Municipal de JxCalella i el PSC en minoria per arribar a un acord que permeti que s’aprovi el pressupost del 2020, i que aquest doni resposta als nous reptes de Calella. El portaveu dels republicans i cap de l’oposició, Xavier Ponsdomènech, ha donat detalls de les propostes amb les que encaren la negociació, i que ja han traslladat als membres de l’executiu en una primera reunió mantinguda la setmana passada. Són alguns dels projectes que portaven al seu programa electoral, com ara la reordenació de l’espai del Mercat Municipal -amb l’obertura d’un nou accés a l’aparcament-, la creació del que van anomenar l’Anella Verda o l’habilitació d’una àrea per a gossos a la platja.

Ponsdomènech confia en la voluntat d’entesa de l’equip de Govern, amb qui han començat a dialogar de cara al ple de pressupostos, que es portaran a aprovació a mitjans de desembre. Assumeix que difereixen en el model de ciutat per a Calella, però subratlla que les propostes que han posat damunt la taula ajudaran a afrontar els reptes actuals i de futur.

Nosaltres que sempre hem dit allò de la mà estesa, volem aportar millores i idees a l’equip de Govern perquè les recullin i se’n beneficiï tota la ciutadania.

Els republicans han presentat dos blocs de propostes. Una d’elles fa referència a les despeses generals, on plantegen la necessitat de crear un programa de beques per a joves, elaborar el cens d’habitatges desocupats que preveu el Pla Local d’Habitatge, l’increment de la partida per a l’atenció domiciliària, la creació dels consells veïnals o un pla de xoc per millorar la neteja viària.

En termes d’inversió, Esquerra llista set paquets de projectes que surten del que va ser el seu programa electoral.

És un recull de les propostes que vam fer durant la campanya, segons el que vam entendre que es podia negociar dins del capítol d’inversions. Vam creure que el projecte del Mercat podia ser una bona iniciativa per iniciar els pressupostos.

La proposta dels republicans per a la negociació pressupostària passa també per l’obertura d’un punt d’informació i turisme a la Plaça Vicenç Ferrer, reforçar els elements d’accessibilitat a les platges i l’habilitació d’una àrea per a gossos; la creació d’un espai de salut al Parc Dalmau i treballar per senyalitzar l’Anella Verda; la instal·lació de jardins verticals i l’ampliació del projecte d’horts urbans; i en l’àmbit de la mobilitat, millorar els passos soterrats i l’accessibilitat de voreres. En l’àmbit cultural, Esquerra planteja destinar una partida de 6.000 euros pel fons de la Biblioteca Municipal i que es cobreixi el pati de l’equipament.

En un comunicat de premsa, el partit ha aclarit que aquest és el seu punt de partida per negociar el pressupost del 2020, exposant que hi ha prou temps per aprofundir en la proposta i arribar a un acord que permeti aprovar els comptes sense que estiguin condicionats pel vot de Ciutadans.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *