Calella troba la fórmula perquè Salut pugui fer l’ampliació de l’hospital comarcal Sant Jaume

hospital2-1

El Govern Municipal ha presentat el projecte que permetrà al consistori calellenc obtenir el dret d’edificar sobre l’equipament comercial que s’instal·larà en l’actual aparcament Hospital 2. L’operació parteix de l’interès de la cadena de supermercats Aldi d’adquirir els terrenys que ara gestiona Gestvia per mitjà d’un contracte de lloguer que finalitza el mes de juliol. La justificació d’interès públic per canviar-ne la qualificació urbanística -proposta que es porta dilluns a aprovació del ple- passa per tenir el dret d’aixecar tres plantes sobre l’establiment comercial, obtenint uns 2.800 metres que es posaran a disposició de Salut per ampliar el Sant Jaume. A més, també s’ha aconseguit que Aldi s’avingui a fer no una sinó dues plantes soterrades d’aparcament amb un total de 144 places que també gestionarà l’empresa pública de mobilitat.

La proposta del Govern Municipal significarà que l’actual aparcament Hospital 2, que adquireix la cadena Aldi, es converteixi en un edifici que tindrà dues plantes soterrades d’aparcament -gestionat per Gestvia per mitjà d’un contracte de lloguer de llarga durada-, una planta baixa on s’hi instal·larà el supermercat, i altres tres al damunt. Aquestes sumaran 2.800 metres quadrats, que és l’espai que es posarà a disposició de Salut perquè pugui materialitzar l’anhelada ampliació de l’Hospital comarcal Sant Jaume de Calella.

Totes aquestes derivades de l’operació fan que el projecte prengui un calat de gran importància per a la ciutat, segons ha manifestat l’alcaldessa Candini en declaracions a Ràdio Calella TV. És per això que dilluns es proposarà al Ple Municipal el canvi de qualificació urbanística dels terrenys, iniciant un procés que pot allargar-se un màxim de 18 mesos. Temps que entén permeten a Salut posar tots els recursos per materialitzar-lo.

Un cop aprovada la modificació, dilluns mateix, comunicaré a la consellera i al director del CatSalut que els hi posem a disposició. I els direm que tindran un any per fer-ho, no sine die, les necessitats de l’Hospital de Calella són clares i alarmants i nosaltres hi posem molt més que un gra de sorra.

Segons els càlculs que s’han posat sobre la taula, Salut hauria d’invertir un màxim de 4 milions d’euros per construir i adequar les tres plantes. Una de les possibilitats apuntades en roda de premsa és que s’hi traslladin les consultes externes i el CAP.

Els experts ens diuen que no anem més enllà dels 3 o 4 milions d’euros. Tot un departament de Salut i el seu subdepartament d’Infraestructures em costaria imaginar que no puguin fer-ho. També perquè els representants de la Generalitat que assisteixen a les reunions de la Corporació, de manera insistents recorden les necessitats i admeten que cal fer inversió.

L’alcaldessa de Calella, que també forma part del consell rector de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ha explicat que ahir mateix va posar-ho en coneixement del director gerent del consorci.

I ha subratllat que es consolida i augmenta la capacitat de la bossa d’aparcament en superfície actual. Serà igualment de rotació d’ús públic per un termini llarg de temps, que no s’ha concretat.

Les dues plantes les gestionarà Gestvia com a empresa pública, una correspondrà a Aldi i l’altre a l’Ajuntament. El conjunt de les 144 places seran de gestió públic i, per tant, anem a consolidar unes places que teníem de lloguer però patíem per la finalització del contracte.

El projecte també resol l’existència de restes arqueològiques romanes al sector i que, segons s’ha exposat, havien bloquejat propostes d’inversió anteriors. Candini ha explicat que el patrimoni cultural es preserva i es posa en valor.

No només es preserva sinó que es fa una visualització amb tot un tractament com el que es fa en d’altres públics. Es col·locaran uns vidres que permetran valorar el patrimoni cultural.

A la roda de premsa hi ha assistit el director d’explotació d’Aldi Supermercats a les illes Balears i Catalunya, Alexandre Pagès, qui ha situat Calella com un punt important de l’estratègia d’expansió de la cadena, que actualment compta amb 1.500 treballadors. No ha volgut donar detalls de l’import de l’operació que farà a la ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

2 Respostes

  1. Pep escrigué:

    Calella i Pineda ja Tenim prou cadenas de Supermercats.Cal Protegir el Petit comerç de la Ciutat.On podem Trobar productes de economia Circular,Produits a prop i de Qualitat..Hi molts Locals buits a Calella.!!!!Aquesta proposta es molt “Oferton Electoral 2019.Les Cadenas de Supermcats tot ho serveixen envasat en Plastic i no ofereixen productes dels petits productors mes propers.El Petit comerç si Podem trobar productes mes Ecologics i frescos. Tambe s’ha de evitar i reduir el trafic de vehicles a la NII. Ja es massa saturada cada dia..Cal fer estudis tecnics mes acurats i que afavoreixen el conjunt del Be comú de Tothom..I Transparents.

  2. Pep escrigué:

    *EN COMPTE AMB LES OFERTES I PROPOSTAS PER GUANYAR PUNTS ELECTORALS ABANS LES ELECCIONS,,ULL..!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat