Campanya de micromecenatge per “Avemaria”, el llargmetratge codirigit pel calellenc Pol Mansachs

avemaria

Pol Mansachs i Adrián Palomo s’acaben de graduar en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra i amb la seva productora Caníbal Film estan preparant el rodatge de la pel·lícula “Avemaria”. És el seu treball de final de grau, un thriller psicològic que gira al voltant d’una família que viu sota unes estrictes normes religioses de la qual Maria, la protagonista, intenta escapar. Són els coautors del guió i estan tancant amb múltiples col·laboracions el treball tècnic i artístic perquè sigui una producció d’alta qualitat. I això té un preu, més elevat ara per les estrictes normatives de seguretat que imposa l’actual situació de pandèmia. Han posat en marxa una campanya de micromecenatge que els doni una empenta per fer realitat projecte cinematogràfic que pensen començar a rodar del 6 al 15 de setembre a Sils.

WhatsApp Image 2020-07-30 at 14.48.26 (1)En declaracions a Ràdio Calella TV, el calellenc Pol Mansachs ha posat de relleu el treball argumental de la pel·lícula, que s’allunya de la temàtica i el gènere que acostumen a tenir els projectes de final de grau dels alumnes de la Pompeu Fabra.

És bàsicament la història sobre què amaga cada membre de la famílies, les mentides que es diuen, i les jerarquies de poder (…) Gira a l’entorn de la protagonista, la Maria, que viu la repressió i el malestar que li provoca, i té la necessitat d’alliberar-se’n.

càstingL’actriu Daniela Brown interpretarà el paper de la Maria i la resta del càsting el formen Dani Mallorquín (germà), Anna Sabaté (mare) i Carles Gilabert (pare). Com ells, bona part de l’equip de producció i de tècnics de la pel·lícula col·laboren de forma altruista amb Caníbal Film per a la producció d’aquest film que, segons assegura Mansachs, ha cuidat especialment l’estètica.

Aquests dies enllesteixen la feina de preproducció, per començar aviat els assajos i amb la idea de començar a rodar el pròxim mes de setembre. Han previst 12 jornades d’enregistraments en una masia de Sils, que un amic els ha cedit.

Però hi ha el cost del transport, el lloguer dels equips i la resta d’elements de producció per fer viable el projecte. Calculen que necessitaran uns 3.500 euros per cobrir-ho, i aquest és el repte de la campanya de micromecentatge que han engegat avui a la plataforma Verkami.

Són poquíssims diners. Les pel·lícules es fan amb 1 o 2 milions d’euros, i nosaltres farem el mateix metratge amb 3.500 euros. Els diners ens serviran per cobrir allotjament i dietes, transport dels actors i materials, el lloguer, i també hem d’incloure les mesures del Covid: neteja d’equips, distància.. I això també suma.

La campanya es tancarà d’aquí a 38 dies i, en aquestes primeres hores, han rebut un total de 28 aportacions per un import total de 555 euros. Hi ha diverses opcions, però sempre amb la idea que la gent se senti part d’aquest projecte tan especial per als seus directors.

Proposem un sistema de recompeses per no donar diners a canvi de res, sinó sentir-te part del projecte. Van dels 10 fins als 200 euros, i això et permet sortir als crèdits, visionar la pel·lícula i una bossa de tela amb el disseny.

Mansachs recalca que qui no pugui fer una aportació econòmica els pot donar una empenta fent difusió del projecte.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat