Reconeixement internacional pel treball de divulgació fotogràfica de Foto-Film Calella

La Federació Internacional de l’Art Fotogràfic (FIAP) ha reconegut el treball fet per Foto-Film Calella per a la difusió i divulgació de la fotografia a través del Trofeu Torretes, que enguany ha arribat a l’edició número 44. Se’n coneixen els guanyadors però no se’ls ha fet l’entrega dels premis perquè el Festimatge, com la resta d’esdeveniments de gran format, han quedat ajornats i en suspens per la crisi sanitària mundial. El president de Foto-Film Calella, que ha parlat d’aquesta circumstància i de com gestionen la incertesa que hi ha actualment sobre una celebració a l’octubre, ha posat de relleu l’esforç, la dedicació i la passió de Joaquim Sitjà per la fotografia com a valedor d’aquest reconeixement. Que no és el primer que rep l’entitat per part de l’organisme internacional.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Rigola ha lloat la tasca de Sitjà al capdavant de la secció fotogràfica de l’entitat.

Cal reconèixer la feina que està fent Joaquim Sitjà, que és qui porta el Trofeu Torretes, qui guarda unes molt bones les relacions amb la Federació Internacional de l’Art Fotogràfic. És el primer que toca, valorar qui fa una bona feina; i després la resta de reconeixements.

A més del Trofeu Torretes, la secció fotogràfica de Foto-Film Calella també organitza una lliga social entre els seus membres i cursos i tallers oberts al conjunt de la ciutadania. Excepte la lliga, per la qual es van continuar fent les entregues, la resta d’activitats van quedar cancel·lades per la pandèmia de la Covid.

També està en suspens la celebració del Festimatge del mes d’abril, amb passis de curtmetratges, exposicions fotogràfiques i un ampli programa de tallers i xerrades. En un primer moment es va anunciar que s’ajornaria a l’octubre, però Rigola reconeix que avui per avui la incertesa continua sent gran.

La idea de fer-ho sí, però cada vegada ens acostem més a la data i hem de concretar coses i ningú ens pot assegurar la viabilitat del Festimatge. Si hem d’organitzar esdeveniments i exposicions amb distàncies de seguretat i aforaments molt reduïts, potser resulta massa difícil (…) Si a finals d’agost no tenim resposta per part de tothom, en principi s’haurà de dir que aquest any ja no el celebrem.

Si la situació epidemiològica ho fa possible, el Festimatge se celebrarà a l’octubre a Calella, incloent la gala de cloenda i el lliurament de premis als guanyadors dels Trofeus Torretes: l’andalusa Lourdes Fernández, Premi d’Honor de Fotografia; i el nordamericà Guy Nattiv, Trofeu Torretes de Curts per la cinta Skin.

El president de Foto-Film Calella ha avançat que en cas que es desaconselli, es cancel·larà el festival però alguns elements es traslladaran a la pròxima edició del 2021.

Si a l’octubre no es pot fer, saltaríem convocatòria perquè no es poden muntar dos Festimatges en dos mesos de diferència. L’any que ve serà un Festimatge molt més ric perquè hi haurà l’edició del 2021 i inclourem aspectes que no es poden passar per alt. Per exemple, l’entrega dels guardons.

En el marc del Festimatge, Foto-Film Calella preveu celebrar el 130 aniversari del naixement de Charles Chaplin amb diverses projeccions i fins i tot un joc organitzat de la mà de les botigues de la ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *