Candini adverteix a ICV que la revisió del Pacte per a la Mobilitat podria endarrerir-ne l’aplicació

plecalellacandinitejada

L’alcaldessa de Calella es mostra disposada a parlar amb tots els partits amb representació municipal sobre la proposta de Pacte per a la Mobilitat del Maresme que el Departament de Territori ha presentat a la comarca. En resposta a la demanda d’ICV d’obrir un procés de revisió de la diagnosi i de les propostes d’actuació, Candini ha advertit que això pot endarrerir l’aplicació d’unes mesures “molt necessàries” per al territori.

El conseller Josep Rull va presentar un document de 34 mesures per millorar la mobilitat al Maresme, valorades en la seva totalitat en 635 milions d’euros i subjectes a la transferència compromesa per l’Estat que acompanyava el traspàs de la titularitat de l’NII a la Generalitat de Catalunya.

El regidor portaveu d’ICV, Sebastián Tejada, tal i com va avançar a Ràdio Calella TV, va explicar ahir en sessió plenària que la trascendència del projecte requereix que des de la ciutat se’n faci una lectura conjunta per valorar si cal presentar-hi alguna proposta. “Són decisions importants sobre la mobilitat al Maresme per als pròxims 50 anys i valdria la pena que l’Ajuntament en fes una revisió ràpida, no es tracta de redefinir-lo tot, ja que alguns grups no estàvem aquí quan es va fer la feina. Podem aprofitar el temps que dóna el conseller Rull per fer-hi propostes”, va plantejar Tejada.

En resposta a això, l’alcaldessa de Calella va reiterar que el Pacte emana de l’acord del territori, subscrit per tots els partits de la comarca –també d’ICV– i que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha assumit com a propi “en un 99’99%”. Montserrat Candini advertia que la seva demanda podria dilatar i posar traves a un document de consens. “Si es comencen a fer aportacions que no són molt estructurals podem acabar tirant-nos un tret a la pròpia cama i provocar que allò que ja està pactat, estructural i necessari, s’acabi relantitzant encara més”, apuntava l’alcaldessa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *