Ramon Font: “Si s’hagués prohibit anar a votar, ho hagués fet igualment”

Ramon Font Suprem1

El portaveu del sindicat USTEC-STEs i portaveu de la Plataforma Escoles Obertes ha passat avui per la sala segona del Tribunal Suprem. El calellenc Ramón Font ha estat cridat per la defensa del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, entitat que justament també va participar en la iniciativa que buscava garantir que els centres educatius estiguessin operatius i actuessin de punt de votació durant la jornada de l’1 d’octubre. A preguntes de l’advocacia de l’Estat, Font ha negat que s’hagués demanat l’autorització dels titulars de les escoles per obrir portes. També ha compartit el seu testimoni sobre els fets del 20 de setembre a la seu d’Economia i ha confirmat que va votar l’1 d’octubre, i que ho hagués fet encara que s’hagués negat al dret als ciutadans.

Font ha explicat que, com fa sempre que es posen urnes, l’1 d’octubre va votar a la Biblioteca Municipal.

Es va dir que els col·legis eren els mateixos i jo voto a la Biblioteca de Calella. Allà hi ha dues escoles que són col·legis electorals, dues privades concertades, i aquell dia només es va poder votar a l’Escola Pia. Era conscient que es prohibia el referèndum, però no anar a votar. Si s’hagués prohibit anar a votar, hi hagués anat igualment, també ho he de dir.

En relació a la concentració del 20 de setembre a la seu d’Economia, Font ha confirmat que va ser una de les moltíssimes persones que van demanar la mobilització ciutadana amb missatges per les xarxes socials. Ha declarat que va ser una protesta per l’atac a llibertat i a les institucions que s’estava produint aquell dia, que va ser una expressió multitudinària amb un to festiu i reivindicatiu i que en cap moment va produir cap acció violenta.

L’únic que vam anar a fer és el que hem fet infinitat de vegades: anavem a manifestar-nos de forma pacífica, reivindicativa, alguns ho podem compartir i d’altres no, en això es basa la democràcia. En cap moment la intenció dels manifestants era retenir a ningú ni tampoc coartar la llibertat de ningú.

-Li pregunto pel què vostè va veure. En algun moment, algun ciutadà va tenir una actitud violenta cap a les forces de seguretat?

Si ho hagués vist, hagués sigut el primer en cridar l’atenció a qui no hagués representat de cap manera al total de manifestant que estàvem a la seu d’Economia.

Després de l’interrogatori de Benet Salellas, en representació de la defensa Jordi Cuixart, Font ha respost a les preguntes del Ministeri Fiscal, molt centrades en el moviment Escoles Obertes; com també les que li ha fet l’advocada de l’Estat, Rosa Maria Seoane. És en aquest moment en què el jutge Marchena l’ha cridat a l’ordre, demanant-li que cenyís les seves explicacions a allò que se li plantejava. Podeu escoltar-ho a continuació:

El portaveu nacional d’USTEC-STEs també ha respost a VOX, reiterant que les accions que promou el sindicat no busquen impedir l’actuació policial.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat