Candini afirma que el nou model de guinguetes serà referent d’excel·lència

guinguetes garbí

L’alcaldessa de Calella ha garantit la cobertura de serveis a la Platja de Garbí per aquest estiu. Hi haurà lavabos, lloguer de gandules i para-sols i també espais d’ombres vinculats a les activitats nàutiques. Montserrat Candini ha negat que estigui en perill la revalidació de la bandera blava a Garbí, justament perquè es tracta d’una distinció bàsicament ambiental que premia el mínim impacte sobre el litoral. A tot això, Candini ha defensat el canvi de model d’explotació les guinguetes, assegurant que es passarà d’un servei bàsic a un “de primera divisió”.

L’alcaldessa de Calella ha parlat al programa Bon dia sobre l’escenari que ha deixat el procés de renovació de les guinguetes de platja. Entén que s’està en un període de transició cap a un model d’explotació que dóna estabilitat a l’empresari a l’hora de treure rendiment a la inversió. Rondaria els 200.000 euros, més el cànon d’ocupació anual, que és variable en funció de la ubicació.

“Crec que a un bon professional no li ha de fer por una concessió de 15 anys, perquè no estem parlant d’una renovació d’any a any. Estem convençuts que proporcionalment surt més a compte que quan era per a períodes de 6 mesos, amb menys metres d’explotació i amb característiques ben diferents”, ha exposat Candini.

L’alcaldessa ha posat l’accent en el fet que, comparativament, les quatre guinguetes que entraran en funcionament “entre la tercera o la quarta setmana de maig” tindran en conjunt una superfície d’oferta de serveis al litoral similar a la dels últims anys. Diu però que es guanya en dies d’obertura al públic, limitat fins ara a la temporada d’estiu, i també en carta de restauració.

Ha demanat als calellencs que tinguin paciència durant aquest termini de transició i que no es precipitin a l’hora de fer valoracions abans d’hora. Ha assegurat que passarem a una oferta de restauració al litoral de “primera divisió”.

“És un canvi de model que marcarà referència també en platges properes perquè aporta excel·lència en l’àmbit de la restauració”, ha apuntat.

El Govern Municipal de Calella reitera que després de la temporada d’estiu es farà balanç i es mirarà si cal tornar a treure a concurs els serveis de restauració a la platja, sense crear greuges comparatius amb els empresaris que “han apostat per aquest model de restauració”.

Igualment, queda garantida la cobertura de serveis bàsics en el tram que ha quedat “més desert”. En això, hi ha insistit l’ATC. “Compartim plenament la diagnosi i volem que Garbí estigui plenament coberta”, ha afirmat.

Candini ha afegit que no està en perill la renovació de la bandera blava de qualitat mediambiental a la Platja de Garbí, perquè justament l’organisme que les concedeix prioritza els litorals amb menor impacte. Ha recordat que es va perdre a la Platja Gran justament per la proximitat de la zona d’aparcament del camí de sorra.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat