Montserrat Candini crítica amb el NO de Junts a la investidura de Pedro Sánchez

CandiniCiutat

L’alcaldessa Montserrat Candini ha passat aquest matí pel programa La Ciutat per fer una valoració del darrer any polític, plantejar nous reptes de futur per a la ciutat per aquest 2020 i detallar el pressupost de l’any entrant. Candini també ha aprofitat l’ocasió per manifestar la seva opinió davant dels recents esdeveniments polítics d’àmbit nacional. De fet Candini s’ha mostrat molt crítica amb el vot que durà a terme avui el seu partit, Junts per Catalunya, en la investidura de Pedro Sánchez, com a President de l’estat espanyol. Sánchez necessita avui una majoria simple del Congrés per ser investit president en segona ronda. De fet té 167 vots a favors, 165 en contra, on hi ha el grup parlamentari de Junts, i 18 abstencions on es troben els 13 diputats d’ERC.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, referint-se a la investidura de Sánchez, ha assegurat que respecta la posició i el vot que ha pres el seu partit però que no ho comparteix. Ha explicat que ella hagués estat partidària d’una abstenció de dos dels vuits diputats per establir un diàleg amb el nou govern entrant.

Sóc de Junts per Catalunya i per tant jo sóc obedient amb el que el meu partit ha decidit, ho respecto però no comparteixo la posició que han pres. Personalment crec que una abstenció, encara que siguin dos dels vuit diputats, el mínim que permeti que aquella gent no passi. Hi ha un determinat que aquestes coses s’han de fer. Un es pot explicar i fer una abstenció molt crítica… perquè tenim circumstàncies molt difícils, tenim presos, exiliats, alcaldes perseguits… Si realment creiem en el Sit and Talk, hem de facilitar seure i parlar.

Candini també ha demanat la màxima normalització institucional en tots els àmbits, referint-se que des del 2017 totes les institucions han quedat amb pressupostos prorrogats.

Pel que fa a l’àmbit de política local, l’alcaldessa també ha volgut fer una valoració al darrer any polític del qual n’ha encetat la seva tercera legislatura acompanyada de nous regidors i del govern compost entre Junts per Calella i el PSC. Candini ha fet balanç sobre les negociacions dels pressupostos del Govern Municipal amb la resta de partits polítics. L’alcaldessa ha volgut desmentir algunes informacions que apuntaven que hi hagi un pacte entre el Govern Municipal i Ciutadans, després que el regidor taronja, Guillermo Gomis, facilités l’aprovació dels pressupostos amb la seva abstenció.

Quan ciutadans en aquesta legislatura vota en contra, junt amb la resta de forces polítiques de l’oposició, dels càrrecs de confiança, aquí hi ha pacte o no hi ha pacte? Sembla que quan vota en contra no hi ha. Una cosa és abstenir-se i l’altre votar que sí. Un altre escenari, el de les ordenances fiscals, nosaltres les hem aprovat amb els vuit vots del govern i dos d’ERC, amb vots a favor. Diuen si fem pacte amb ERC?

De fet Candini, ha assegurat que una abstenció no és un no, i que Ciutadans en moments determinats ha votat en la mateixa línia que ERC, Calella en Comú o la CUP.

En un altre ordre de qüestions, Candini ha fet referència a la reforma de la zona esportiva de La Muntanyeta i la reacció contrària que va tenir el Club d’Atletisme Calella, els qui van advertir que l’execució del projecte de reforma de la zona esportiva de La Muntanyeta suposaria la desaparició de l’esport a la ciutat. Candini s’ha limitat a repassar els números i la reversibilitat social, considera que són moltes més les persones i disciplines que en sortiran beneficiades d’aquesta reforma integral de la zona esportiva.

Que més ens agradaria a nosaltres que poder prendre decisions que no afectessin a ningú. Però nosaltres tenim l’obligació ètica i moral, de què allà on fem la inversió tingui el màxim retorn, i la transformació La Muntanyeta té un retorn molt més gran quant a altres disciplines que la pèrdua que suposarà per l’Atletisme. Ens hem basat en números i els números són clars.

Candini també ha aprofitat l’entrevista per parlar del segon revés a la proposta per obrir a Calella el primer tram de platja on es permeti l’accés dels animals de companyia. L’alcaldessa ha assegurat que li sembla una idea sincera i noble, però que a hores d’ara no hi ha una proposta clara, que es podria perdre la bandera blava i que estan convençuts que la seva ubicació aixecaria polseguera.

Jo veig una idea noble però encara no estem preparats, no acabo de veure el lloc exacte per ubicar-la. Fins i tot la gent que diu estaria bé, diu ah però on vaig jo no. Se sent la gent que vol la platja de gossos, però la gent que no la vol són molts. D’altra banda podríem perdre la bandera blava.

Amb tot Candini ha assegurat que aquest any tot l’equip de govern seguirà treballant pel benestar del poble i per seguir humanitzant-lo.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *