Feminisme Radical Alt Maresme i la defensa dels drets de les dones

Combatre l’augment de les violències masclistes i aconseguir erradicar aquesta xacra són alguns dels principals objectius del col·lectiu Feminisme Radical Alt Maresme. Una entitat formada per una desena de dones maresmenques que s’han proposat lluitar a favor de la igualtat real de les dones, contra el patriarcat sistèmic i la vulneració dels drets de les dones. Una de les accions que durà a terme el col·lectiu avui coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les dones és adherir-se a l’acte central d’aquest 25N que es farà al vespre a Barcelona.

La portaveu del col·lectiu, Clàudia Tresserras, ha explicat les principals preocupacions que van portar-les a constituir-se i a començar a treballar plegades per frenar l’augment de violències masclistes. 

Vam sentir la necessitat d’organitzar-nos d’aquesta manera perquè realment fa por les notícies que ens arriben dia a dia. Actualment una de cada dues noies pateix alguna mena de violència, augment les violacions en grup, els casos de submissió química… Els carrers, les festes, els locals d’oci o inclús el transport públic són espais insegurs per nosaltres.

El col·lectiu, format per dones maresmenques de diferents poblacions de la comarca, vol ser el nexe d’unió entre totes per autorganitzar-se i fer accions, com reunions, seminaris o concentracions en favor dels drets de totes les dones i acabar amb qualsevol mena d’expressió masclista.

Es defineixen com a radicals perquè, diuen, busquen les arrels de la dominació i opressió contra les dones. Exposen que, erròniament pel seu nom, la gent les col·loca en una posició extremista, quan realment busquen l’arrel del problema.

Ens considerem feministes radicals, però hem de vigilar perquè radical sempre s’ha entès com a extremista i no és així. Radicals vol dir que busquem l’arrel del problema. El subjecte polític del feminisme són les dones i l’arrel del problema és el gènere. Patim violència perquè som dones i nosaltres ens focalitzem únicament amb l’arrel del problema que és aquesta.

Aquesta tarda seran a l‘acte central del 25N que es farà a Barcelona. La marxa arrencarà a les 18.30 h a la confluència del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal sota el lema “Fúria feminista contra les violències masclistes” i finalitzarà a la plaça de Catalunya. Des de Feminisme Radical fan una crida a totes les calellenques per unir-se a la concentració d’aquest vespre. També emplacen a tothom a visitar els seus Instagrams, @radfem.altmaresme i @femmaresmeradical, per estar al corrent de totes les accions que realitzaran durant els mesos vinents.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *