[AMPLIACIÓ 16H] El departament de Salut investiga la mort d’una nena a l’Hospital de Blanes

El Departament de Salut investiga la mort d’una nena de 8 anys mentre esperava una ambulància pediàtrica a l’hospital comarcal de Blanes per traslladar-la a l’Hospital Trueta de Girona. L’Hospital Comarcal Sant Jaume de Blanes està gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Segons el Departament de Salut la nena va entrar al servei d’urgències a dos quarts de tres de la matinadaamb símptomes i signes que orientaven a una cetoacidosis diabètica. La pediatra que la va atendre va iniciar el tractament de forma immediata. Prop de les sis del matí el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va rebre l’avís de l’Hospital Comarcal de Blanes per al trasllat interhospitalari cap a l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona. Després de valorar conjuntament el cas, es qualifica com a prioritat 1, que en l’argot mèdic significa que la pacient, encara que requereix ser trasllada a un altre centre per al seu tractament, es troba en un hospital que pot mantenir estabilitzada la seva situació clínica. I no és fins les 8 del matí que l’ambulància pediàtrica, provinent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona, arriba a l’Hospital de Blanes però ja era massa tard.

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha explicat l’última hora a l’InfoMigdia d’RCTV.

Des de l’àmbit polític, els grups municipals d’ICV-EUiA i Batega per Blanes demanaran aquest dijous a l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, una reunió urgent amb la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Tot i això, el cas ha estat denunciat en primera instància pel sindicat Comissions Obreres. De les quatre hores que s’havia dit hauria trigat l’ambulància pediàtrica, sembla que finalment el temps d’arribada va ser de gairebé dues hores, la qual cosa entraria dins els estàndards normals.

A l’InfoMigdia hem parlat amb Edgar Felip, portaveu de Comissions Obreres a l’Hospital Sant Jaume de Blanes.

 Segons CCOO, la menor va ingressar a Urgències en estat crític diumenge cap a les dues de la matinada i dues hores després, a les quatre, van activar l’ambulància per portar-la a Girona. El sindicat critica que la unitat pediàtrica va trigar quatre hores a arribar a Blanes, quan ja no van poder fer res per salvar-li la vida.

Des del SEM ressalten que van rebre l’avís a les 5:53 de la matinada i l’ambulància especialitzada, de les quals només n’hi ha dos a Catalunya, va arribar a les 8:10, un període de més de dues hores que el SEM assegura que compleix els estàndards de temps.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *