Candini demana que s’executi el llançament de La Bruna

bruna3

L’alcaldessa de Calella ha dit prou davant la degradació del CSO La Bruna i els episodis d’incivisme que protagonitzen els residents. I és per això que ha dirigit una carta a la titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 d’Arenys de Mar, que porta el cas, demanant una actuació ràpida. És a dir, que reactivi el llançament de l’antic Hostal La Gaviota, que es va suspendre el passat mes de novembre. En un comunicat que s’ha fet arribar als mitjans de comunicació, el consistori argumenta que la situació al centre ocupat ha anat a la deriva en les últimes setmanes. I hi afegeix altres dos elements: un, que les dades epidemiològiques han millorat respecte finals del 2020 –quan ella mateixa va demanar aturar el desnonament–; i el segon, que s’ha donat una solució a les persones en situació de vulnerabilitat. I aquí exposa que s’ha empadronat a qui la llei obliga.

“Ara toca donar tranquil·litat i estabilitat als veïns”, diu el comunicat que l’Ajuntament de Calella ha enviat reproduint les paraules de l’alcaldessa Candini. Ella mateixa signa la carta que s’ha enviat als Jutjats d’Arenys de Mar en què demana, ara sí, que s’executi el llançament del CSO La Bruna i que es faci amb rapidesa per “acabar amb el focus de conflictivitat que genera”.

L’alcaldessa apel·la al sentit comú per resoldre la “situació irregular” que hi ha al centre social ocupat perquè “tot té un límit”. Segons Candini, ara no hi ha cap motiu que justifiqui l’ajornament del llançament dels ocupants de La Bruna, que és el que va demanar el passat de novembre. Diu que llavors “el repunt de la pandèmia feia recomanable posposar l’actuació” però que ja s’ha pogut donar atenció a les persones en situació de vulnerabilitat.

“Els veïns tenen tot el dret a viure en pau i tranquil·litat i a no estar neguitejats”, diu l’escrit en què s’afirma que el projecte de CSO La Bruna ha deixat de tenir una vocació cultural i inclusiva, per convertir-se en un “problema de civisme, d’urbanisme i en alguns moments de seguretat”.

La petició de l’alcaldessa perquè s’executi el llançament de l’Hostal La Gaviota s’ha conegut hores després perquè la coordinadora confirmés l’empadronament de cinc dels residents. En una entrevista a La Ciutat, la seva portaveu, Ariadna Llamas, ha explicat que el grup ha deixat de fer tasques de mediació amb el veïnat i que tampoc realitza una feina d’intervenció en termes de control del grup. “No està a les nostres mans evitar les situacions conflictives i de sorolls. Fem una assistència a l’habitatge però no tenim una relació de control sobre els residents”, ha manifestat Llamas.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Julian Gutiérrez escrigué:

    La senyora Candini es creu la propietària d’aquest edifici i pot decidir quan poden i quan no poden haver-hi ocupes. La que va demanar l’ajornament, ara, que els veïns estan criticant-la, vol fer fora els ocupes. No té vergonya. Per altra banda, no parla mai de la propietat, que a més segur que deu pagar cada any els impostos corresponents sense poder fer-ne ús. I el seu partit era de centre-dreta?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat