L’Hospital de Calella ja està vacunant els professionals sanitaris del sector privat

Administració de la vacuna de Moderna a l'Hospital Josep Trueta de Girona

S’estén la vacunació contra la Covid. Als residents de geriàtrics i professionals de primera línia amb qui es va començar la campanya, ja s’hi estan afegint altres col·lectius considerats essencials. Començant pels treballadors de farmàcies i fisioterapeutes, funcionaris de presons i cossos de seguretat i emergències; i ara, metges, infermeres i odontòlegs que exerceixen en el sector privat. L’Hospital de Calella fa les funcions de centre vacunal de referència a l’Alt Maresme per aquest darrer grup, segons ha informat la Regió Sanitària de Girona del Departament de Salut.

Per als professionals sanitaris del sector privat, que treballin en consultes privades o centres mèdics, la vacunació contra la Covid ja ha començat a l’Alt Maresme amb un grup reduït de persones i s’anirà intensificant aquesta setmana.

Se seguirà el mateix procediment al conjunt de la Regió Sanitària de Girona per tal d’avançar en la campanya i garantir l’equitat territorial. És a dir, els hospitals comarcals actuaran de centres de referència. Es citarà al professional en qüestió, que s’haurà de desplaçar a l’espai indicat i identificar-se amb el DNI o la targeta sanitària. Aquesta setmana es disposen de 915 dosis per immunitzar els sanitaris pendents de vacunar-se.

Aquest col·lectiu s’afegeix a d’altres d’essencials que ja l’estan rebent. Els primers van ser els professionals que treballen en farmàcies: farmacèutics, auxiliars i fisioterapeutes. I també s’ha començat a vacunar els funcionaris de presons i els cossos de seguretat i emergències

Salut comença a cridar el personal educatiu

La vacuna d’AstraZeneca s’administrarà a 125.000 treballadors de centres educatius, públics, privats i concertats. Persones de fins a 55 anys, que començarà a rebre la primera dosi aquesta mateixa setmana, segons ha confirmat la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés. Mestres i professors i la resta de personal dels centres rebran un SMS i podran apuntar-se a un web per punxar-se. L’operativa permetrà als professionals escollir entre un dels 37 centres vacunals de Covid que Salut ha desplegat a Catalunya.

Pel que fa a la resta de treballadors de més de 55 anys, pels quals no està indicada la vacuna desenvolupada per la Universitat d’Oxford, podrien rebre el vaccí d’alguna altra farmacèutica; tot i que del pla no n’han transcendit els detalls.

El col·lectiu s’afegeix a d’altres essencials que ja l’estan rebent, com farmacèutics, fisioterapeutes, funcionaris de presons i cossos de seguretat i d’emergències. Salut ha apuntat que la vacunació de la població general seria a principis de juny.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.