Candini destaca la celeritat en l’execució del permís judicial

Ahir es va rebre el permís judicial per entrar i retirar totes les andròmines del local nº267 del carrer Sant Jaume. Així ho ha confirmat l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, qui ha explicat que al lalrg de la tarda d’ahir es va estar planificant l’operatiu en el que estat treballant un equip multidisciplinar de 15 persones que ha involucrat 5 regidories. Amb tot, l’alcaldessa ha demanat disculpes per les molèsties que han hagut de patir els veïns durant molts mesos, sobretot de pudors i rates.

Candini ha explicat que l’actuació del germà de l’home que viu al local, qui ha demanat la seva incapacitació, ha sigut clau en l’obtenció del permís.

“El germà fa un escrit amb l’ajuda de la policia local i de nosaltres mateixos al jutjat per demanar la incapacitació. Jo crec que això fa un gir important que permet que ahir mateix, quan ens va arribar aquesta autorització per part del jutge ja vàrem muntar tot l’operatiu”

L’alcaldessa ha confirmat que és el propietari qui ha de posar tanques al local perquè no torni a passar. Tot i així, no ha volgut fer públic el nom del propietari, al·legant que és “matèria reservada”.

“És l’obligació per part del propietari de restablir de tal manera que pugui aconseguir que es tanqui perquè no torni a passar, perquè sinó tot aquest esforç no servirà de res. I si no ho fa, lògicament nosaltres l’obligarem com a execució subsidiària. Nosaltres hem fet aquest esforç perquè els veïns no tornin a patir el que han patit”

Candini ha demanat disculpes als veïns pel temps que han patit la problemàtica de les rates i la mala olor.

“Hem de conjugar les obligacions i els drets de les part afectades i nosaltres treballarem per tot això, que vol dir propietat, posseïdor, ocupant, veïns, ciutadania i les administracions competents. Nosaltres, fet aquest esforç, ens ha costat moltíssim, ens alegrem de com finalment ha pogut ser, demanar disculpes als veïns, jo se que molts veïns entenen i saben perfectament que nosaltres hem intentat solucionar-ho però quan aquestes qüestions arriben als jutjats són molt més difícils”

L’alcaldessa ha assegurat que des del primer moment se li ha ofert reallotjament a l’home que dorm al local, però l’home l’ha rebutjat.

“Se li ha ofert el reallotjament, tot el suport de política social necessària, no ha volgut i se n’ha anat. Per part nostra, se li ha ofert sempre, tant la regidora com les treballadores socials anaven a parlar amb ell, cada vegada se li havia ofert aquest reallotjament, sortir d’allà, tot el suport”

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *