L’Ajuntament de Calella s’interessa per exposar les obres censurades d’ARCO a la sala d’exposicions

L'obra 'Presos polítics a l'Espanya contemporània' de Santiago Sierra
L'obra 'Presos polítics a l'Espanya contemporània' de Santiago Sierra

En una carta que l’Alcaldessa de Calella, Montserrat Candini ha enviat al propietari de les obres, Tatxo Benet, soci de Mediapro, es mostra interessada en portar a la ciutat les obres “Presos políticos en la España contemporánea” de Santiago Sierra. Candini envia aquesta carta 24 hores després de la polèmica retirada de la fira d’art d’Arco.

L’exposició compta amb un recull de 24 fotografies amb presos amb les cares pixelades. Entre les imatges, està la del vicepresident de la Generalitat destituït, Oriol Junqueras, l’expresident de l’ANC i diputat de Junts per Catalunya Jordi Sánchez i el president l’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

La carta que Candini ha enviat a Tatxo Benet, soci de Mediapro i propietari de les obres, després de comprar-les per 96.000€, fa referència a totes les mostres que s’han exposat fins ara a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell.

Algunes d’aquestes obres són, l’exposició “Albert Ràfols i Casamanada, de la Col·lecció Bassat”, que estava formada per 65 obres que feien un repàs a l’evolució del pintor entre els anys 1955 i 2002.

L’exposició “Diàlegs. Col·leccions d’art a Calella”, una mostra de 70 peces que abarcaven un període ampli de la història de l’art universitari, entre d’altres artistes hi destacaven Goya, Chillida, Tàpies, Miró o Picasso.

La Sala d’Exposició de l’Ajuntament Vell també va acollir l’exposició “Goya. Los Caprichos. Una visió de la societat”. Una sèrie de sàtira de la societat espanyola de finals del segle XVIII, especialment de la noblesa i el clero.

A la carta, l’alcaldessa també destaca que Calella “és un municipi de marcat caràcter turístic i que cada any compta amb 2 milions de pernoctacions de turistes” i per això creu aquesta exposició “pot ser un important altaveu internacional, de l’actual situació política que estem vivint“.

Recordem que l’empresari català Tatxo Benet, entrevistat al programa “Més 324” de Televisió de Catalunya, ha explicat que posarà l’obra “a disposició de qualsevol galeria d’art o qualsevol museu d’Espanya que vulgui exposar-la” i va qualificar d'”escàndol monumental” que, al segle XXI, “es pugui coartar la llibertat d’expressió i la llibertat artística d’aquesta manera.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat