Candini diu a una jornada d’alcaldes del Maresme que el més important és “fer pinya”

12322

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha assistit a una trobada amb alcaldes de la comarca organitzada per alcaldes.eu i el diari el Punt Avui. La trobada era un esmorzar-col·loqui titulat «Maresme: visions d’una comarca estratègica».

Montserrat Candini ha comentat que el més important de la trobada ha estat que els municipis entenguin que no cal competir entre ells sinó complementar-se entre tots, tan en aspectes socials com en aspectes d’organització de la pròpia comarca i els dèficits estructurals com l’N-II i Rodalies.

L’objectiu ha estat que els batlles hagin començat a acordar estratègies comunes i accions conjuntes, cercant elements i coordinant polítiques per multiplicar esforços que permetin innovar i treure el màxim profit a les actuacions municipals. Candini: “Jo he fet la reflexió de la necessitat de tenir una cultura política que vagi molt més arrelada cap a mancomunar serveis entre municipis, i això, en bona mesura, ajuda a racionalitzar els propis recursos. El que és molt important és fer pinya i ho he comentat. Vull dir que, no només cada quatre anys, o quan tornem a ser escollits alcaldes, o a les vigílies de les campanyes electorals posar-nos en valor que som una comarca de 30 municipis i que tenim coses en comú, sinó fer-ho al llarg dels dies, les setmanes i els anys de tota la legislatura hem de fer aquesta pinya“.

L’alcaldessa de Calella també ha fet la reflexió que la situació actual obliga cada cop més als municipis a repensar les actuacions municipals i orientar-les no cap al que s’ha fet tota la vida sinó cap al que sigui realment més necessari.

Pel que fa a la mancomunació de serveis, Candini ha reiterat la proposta que ja va fer al President del Consell Comarcal el dia que Miquel Àngel Martínez va visitar oficialment l’alcaldessa de Calella. Ens referim a un servei conjunt de platges gestionat per l’ens comarcal. “He proposat el que més d’una vegada ja he dit que potser per part del Consell Comarcal una de les coses que pot oferir és una licitació o un contracte de servei pel conjunt del litoral en tot el que té a veure amb el servei de platja. Hi ha moltes qüestions d’aquestes que jo crec que, amb un esperit de mancomunar, fer pinya i racionalitzar els recursos, de ben segur que cadascú de nosaltres sortiria molt més beneficiat en el conjunt a l’hora de fer la feina“, ha dit l’alcaldessa de Calella.

De moment no s’ha posat fil a l’agulla en la mancomunació de serveis de platja però si que ha quedat clar a la trobada d’alcaldes de la comarca que la voluntat política dels municipis és la de treballar junts amb una mirada maresmenca que multipliqui els esforços. Candini: “Per damunt de tot aquests debats serveixen per reconèixer-nos com a interlocutors, com un àmbit territorial, i com el que tenim assignatures pendents. Jo crec de ben segur que aquest esmorzar-debat servirà per reactivar-nos a tots plegats una vegada més i  reconèixer-nos com a interlocutors directes. Potser moltes vegades mirem molt cap a Barcelona i Girona -que lògicament hi hem de mirar, i cap al conjunt del país- però també ens hem de mirar a nosaltres mateixos i admetre més com una realitat del dia a dia que aquesta comarca la conformen 30 municipis“.

Durant la trobada l’alcalde de Mataró ha demanat a la resta d’alcaldes de la comarca que s’arribi a un gran acord per afrontar la persistència de la crisi econòmica als municipis, una situació que David Bote ha qualificat «d’emergència social».

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *