S’amplien els punts de recollida a Calella del Gran Recapte per arribar a les 20 tones de menjar

Tant divendres com dissabte es fa a Calella, i arreu de Catalunya, el Gran Recapte d’Aliments. A la ciutat aquest campanya està coordinada per Càritas Parroquial. La recollida es farà a sis supermercats de Calella. L’any passat, amb només quatre punts de recollida, es va arribar a les 17 tones i va caldre una aportació extra de 3 tones per part del Banc d’Aliments.

Els supermercats són Mercadona -on hi haurà dues parelles de voluntaris a dos espais diferents-, al Bon Preu del carrer Bruguera, l’Spar de davant la Cooperativa l’Amistat, als dos supermercats Dia -un al carrer Sant Pere i un altra a la carretera a tocar de la rotonda de la Riera Capaspre- i el Caprabo de la zona hotelera. Això comporta la mobilització de 108 voluntaris, que s’han aconseguit amb la implicació de Càritas i altres entitats, com l’Esplai de la Gent Gran, Oncolliga i Calella Marxa.

L’any passat es van recollir a Calella 17 tones d’aliments. El coordinador de Càritas Calella, Josep Vidal, ha explicat que la campanya serveix per ajudar a moltes famílies de la cuitat que ho necessiten, i hi ha diverses maneres de col·laborar-hi. Vidal: “Calella és una ciutat amb moltes necessitats encara que potser a molta gent no li sembli així. Cada dimarts i cada divendres venen una mitjana d’entre 45 i 50 famílies a buscar aliments. Hi ha moltes maneres de col·laborar, des d’estar  al magatzem on tindrem els aliments per anar-los posant bé, o estar a un supermercat fent un torn… tothom serà benvingut”.

A cada entrega d’aliments que fa Càritas durant l’any es donen 17 quilos de menjar per cada família de dues persones, que inclouen sis litres de llet. Això fa que les provisions s’acabin amb rapidesa i calgui omplir el magatzem tot sovint.

L’any passat va caldre que el Banc d’Aliments de Catalunya completés el menjar recaptat a Calella amb l’aportació de tres tones més. Aquest any, com que hi ha més punts de recollida, s’espera que s’incrementi el volum de menjar recollit i no faci falta cap aportació extra del sobrant de pobles veïns.

El magatzem on aniran portant les caixes d’aliments recollits ja plenes estarà a un local que els cedeix cada any un veí, desinteressadament, al carrer Sant Antoni número 182.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *