Candini diu que el 155 ha frenat el projecte d’ampliació de l’Hospital Sant Jaume

Candini i l'exconseller Comín en la seva última visita a Calella, el març del 2017

L’alcaldessa de Calella ha revelat avui al programa “La ciutat” que s’havia previst la presentació pública del projecte al llarg del mes de novembre, i de la mà del Departament de Salut de la Generalitat. L’ampliació no se centraria exclusivament a l’àrea d’Urgències, com s’havia parlat en un primer moment, sinó que abraçaria totes les instal·lacions. Així s’havia pactat amb l’aleshores conseller Comín, contemplant un finançament amb caràcter plurianual, amb inversions a partir d’aquest 2018.

Montserrat Candini ha explicat quin era l’acord al que s’havia arribat amb el Departament de Salut i que ara s’ha truncat per la intervenció dels comptes de la Generalitat per l’aplicació de l’article 155.

“Vam acordar que al llarg de novembre ell faria una visita aquí, no només per les urgències, sinó una ampliació de l’hospital sobre uns plànols ja treballats pel Departament de Salut, per presentar-lo a la ciutat per fer una inversió ja al 2018, amb caràcter plurianual per un període de 4 a 5 anys perquè fos realitat (…) Tot això, lògicament s’ha aturat”, ha exposat l’alcaldessa.

L’alcaldessa ha posat de relleu la greu afectació que està suposant el 155 per a la gestió del dia a dia, també en ciutats com Calella, encara que se n’intenti minimitzar els efectes. Ha denunciat, per exemple, que a dia d’avui encara no se’ls ha comunicat quins ingressos rebrà l’Ajuntament per la taxa turística.

Amb tot, Candini ha dit que confia i té la ferma convicció que hi haurà govern a la Generalitat de Catalunya en les pròximes setmanes, que es recuperaran les institucions i es desencallaran projectes com el de l’ampliació de l’hospital Sant Jaume. I que el govern del PP a l’Estat espanyol ho acabarà acceptant perquè també necessita retornar a la normalitat i a l’estabilitat. “Quan hi hagi govern, per la seva pròpia necessitat d’entrar en periode de normalitat política, per incòmoda que els sigui, ho acceptaran”, ha assegurat.

L’alcaldessa de Calella ha cridat a no normalitzar la repressió que està exercint el Govern de l’Estat, utilitzant tot l’aparell judicial. Ha qualificat d’escandalós l’escrit de Fiscalia en allò que fa referència als fets de la nit de l’1 d’octubre a Calella i ha acusat al ministre Zoido de respondre amb falsedats a la pregunta que se li va formular sobre l’actuació dels Guàrdies Civils allotjats a l’Hotel Vila.

“El que estan fent és certament un muntatge novel·lat, des del ‘tumulto’ fins a tantes altres coses, per mirar per on poden actuar judicialment. En el cas de Calella és escandalós. Personalment vaig percebre que [Zoido] no tenia ganes de parlar”, ha declarat.

Ha refermat que encara no se l’ha citat a declarar però que té constància que s’està articulant un expedient per vincular-la a un presumpte delicte d’odi. En tot cas, ha admès que continua preocupada per les amenaces de mort que ha rebut, davant les quals Mossos d’Esquadra i Policia Local li han aconsellat incrementar les mesures de seguretat personal. A tall d’exemple, fa setmanes que no comparteix a través de les xarxes socials la seva agenda pública, com sí feia anteriorment.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí :

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Mari ha dit:

    L’única cosa que ha frenat el 155 ha estat el que més empreses es donin a la fugida de Catalunya.
    Sra. Candini, les retallades que sofreix la sanitat de Catalunya vénen directament de la Generalitat i no d’ara si no d’anys enrere, no s’excusin en una cosa que vostès mateixos ha provocat, deixin de tractar-nos als ciutadans com a ximples i dediqui’s a fer el seu treball i netejar la imatge del poble de Calella que a danyat instigant a tirar hostes d’hotels fora de Calella i provocant que sortim en tota la premsa com “acosadors”, se li ha oblidat que a Calella un % molt elevat de la població viu de turisme?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.