Candini diu que la intenció del Govern és no apujar l’IBI de cara al 2022

A l’espera que es convoqui el debat sobre les ordenances fiscals per al 2022, l’alcaldessa de Calella ha avançat que el Govern Municipal treballa amb la intenció de congelar l’IBI. És el tribut directe que aporta més ingressos a les administracions locals. En una entrevista a Ràdio Calella TV, Candini ha respost així al comunicat del PP en què expressava la seva preocupació per un possible augment de la contribució per compensar la pèrdua de l’IBI de l’autopista. A partir de l’any vinent, l’Ajuntament deixarà d’ingressar uns 240.000 euros anuals.

L’alcaldessa ha declarat que la intenció del Govern Municipal és no tocar l’IBI però que la decisió requereix d’una anàlisi global de les previsions econòmiques de cara al 2022.

En el Ple d’ordenances internarem reequilibrar tots els diners. La voluntat avui dia, insisteixo avui dia i sense tenir tot el treball tancat, és no apujar l’IBI. Si no ho aconseguim ho exposarem presentant tots els números, però la voluntat és aquesta.

L’alcaldessa ha posat en context la situació econòmica i financera de l’Ajuntament de Calella després de l’impacte de la Covid, havent ja assignat prèviament part del romanent de tresoreria. Durant l’any passat es van ajornar pagament i s’han reduït els ingressos, per exemple, per la supressió provisional de la taxa d’ocupació per taules i cadires en bars, cafeteries i restaurants.

Venim d’on venim. Ens hem menjat una part del romanent, hem deixat de percebre molts diners, i moltes empreses i societats han demanat ajornar pagaments… Venim d’unes circumstàncies amb les quals ningú hi comptava i hem hagut de fer un esforç enorme. Ara estem en període de reequilibri financer.

La proposta d’ordenances fiscals es podria portar a debat del Ple Municipals a finals d’octubre. En cas d’aprovar-se, l’Ajuntament de Calella coneixerà la previsió d’ingressos a percebre durant el 2022 i, a partir d’aquí, tancar els comptes anuals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *