Desconvocada la vaga de maquinistes de Renfe

Acord entre el sindicat majoritari de maquinistes i Renfe per desconvocar la vaga després que l’empresa ferroviària s’hagi compromès a reincorporar més de 900 nous maquinistes i recuperar la circulació de trens d’abans de la pandèmia. Un acord de mínims que no fa referència a un dels altres motius principals de la protesta, el possible traspàs de Rodalies a la Generalitat. Anit el sindicat Semaf va desconvocar la vaga de 24 hores que tenien prevista per a aquest divendres, i també per a dilluns i dimarts de la setmana que ve.

Tot i l’acord, Renfe avisa que durant el dia d’avui encara es poden patir alguns retards i cancel·lacions de trens, ja que el sindicat minoritari Ferroviari ha decidit mantenir aturades parcials per avui. La primera s’ha produït entre les 7 i les 9 i hi ha una altra entre les 6 i les 8 h del vespre. En la primera aturada parcial s’han respectat tot els serveis mínims previstos del 85%. Renfe no preveu que provoqui afectacions al servei, però demana mirar els horaris específics, perquè està previst que algun tren puntual no circuli.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, era qui confirmava la fi de la vaga ahir assenyalant que l’acord “ratifica mesures que Renfe ja tenia en marxa”.

Les diferents jornades de vagues han estat marcades per l’incompliment dels serveis mínims, la qual cosa ha provocat la suspensió de centenars de trens que havien de circular en aquests serveis, a més de retards en Rodalies de Barcelona, Madrid i València. De fet la vaga de dilluns va suposar un caos circulatori a tot Catalunya.

El sindicat convocant calcula que, actualment, els serveis tenien un dèficit de 861 trens diaris respecte al 2019, el que es tradueix en uns 25.830 trens mensuals i 309.960 menys anuals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *