El mercat setmanal es tornarà a fer dissabte, però només amb parades d’alimentació

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El Comitè de Crisi ha anunciat que aixeca la prohibició de celebrar el mercat setmanal a l’aire lliure, però amb una única condició. S’obrirà a partir d’aquesta setmana però només amb parades de venda de productes d’alimentació, que són un total de 14. L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha explicat que així s’assegura que els compradors puguin mantenir la distància física de seguretat. Esquerra i la CUP, per separat, havien reclamat la reobertura del mercat. Exposaven que la prohibició decretada pel Comitè de Crisi suposava un greuge respecte els establiments de venda d’alimentació que, com a serveis essencials, sí han pogut mantenir l’activitat en les últimes setmanes.

Un total de 14 parades de productes d’alimentació s’instal·laran aquest dissabte a la Plaça del Mercat després d’un mes i mig d’absència. El Comitè de Crisi ha anunciat que autoritza l’activitat comercial al mateix lloc però amb una oferta limitada a l’alimentació per així poder garantir l’espai suficient perquè els compradors puguin mantenir la distància física de seguretat.

En declaracions a Ràdio Calella TV, l’alcaldessa Montserrat Candini ha dit que un dels motius pels quals s’havia decidit suspendre el mercat setmanal era evitar els desplaçaments dels mateixos venedors.

Fins ara havíem considerat que no era oportú perquè gran la majoria de paradistes venien d’indrets fora de Calella. En la fase de confinament total un dels requisits importants era el no desplaçament entre municipis. Ara que ja estem pràcticament a la fase 1, ens ha semblat oportú obrir les parades de menjar, que són 14, perquè ens permet fer una bona distribució i respectar la distància social.

Des de la CUP també s’havia plantejat la possibilitat d’ubicar les parades del mercat setmanal en diferents indrets, igualment cèntrics, per evitar possibles aglomeracions de compradors.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat