Candini: “Si rebo la notificació, explicaré al Suprem que votar no és delicte i que som una ciutat pacífica”

L’alcaldessa de Calella no ha rebut cap notificació de citació per anar a declarar com a testimoni al judici del procés que s’està celebrant al Tribunal Suprem. Aquesta possibilitat la va expressar Josep Rull en la sessió d’aquest dimecres, quan va posar d’exemple Calella com una de les ciutats catalanes on la policia espanyola va actuar-hi amb violència durant la jornada del referèndum.

Montserrat Candini ha assegurat que si se la requereix per prestar testimoni al judici hi anirà “amb orgull” per defensar el dret a votar i per explicar que “Calella és una ciutat pacífica”.

Amb el conseller Josep Rull som amics i és molt possible que m’hagi demanat com a testimoni, però a dia d’avui no l’he rebut i em consta que ja estan publicat els testimonis. Dit això, si ho rebo, aniré molt orgullosa a explicar al Tribunal Suprem que votar no és delicte i que som una ciutat pacífica, solidària, acollidora, diversa i plural. Que la nostra trajectòria com a ciutat turística ens ha ajudat a tenir una visió universal del que és el món; i això és el que aniré a explicar.

Amb tot, Candini ha confirmat que anirà a Madrid per acompanyar el calellenc que testificarà al judici per la defensa de Jordi Sànchez. Josep Grima va ser un dels ferits de les càrregues policials a l’exterior de l’Hotel Vila, la nit de l’1 d’octubre.

Com a alcaldessa de Calella i l’advocat Jordi Salbanyà l’acompanyarem per fer-li costat i significar que la institució en tot moment ha donat suport a l’1 d’octubre i al dret de votar. Esperem que Josep Grima, malgrat la seva joventut, i per la seva capacitat de comunicació ho pugui explicar de la manera tan espontània i clara com ho fa sempre.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Josep Grima va explicar que desconeix encara quin dia declararà però que ho farà amb l’objectiu d’explicar la veritat i desmuntar el relat de violència que ha portat als líders independentistes al banc dels acusats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *