Els socis de Govern vigilaran que Buch es mantingui dins dels acords del pacte

Imatge d'arxiu

“Continuarem treballant per la ciutat”. Els dos socis de Govern a l’Ajuntament de Calella han emès un comunicat conjunt per sortir al pas del terratrèmol polític que ha provocat la confirmació que Marc Buch serà el cap de llista de Junts per Catalunya a les municipals del 2023. PDeCAT-Junts per Calella i el PSC s’adrecen a la ciutadania per traslladar el seu compromís per l’estabilitat al Govern i a la institució municipal, reiterant que dedicaran els pròxims 8 mesos a acabar de desenvolupar el pacte que van signar el 2019. Ho posen per escrit dies després que els dirigents dels dos partits, Albert Torrent i Pere Tarrés, es pronunciessin en aquest mateix sentit a Ràdio Calella TV. Amb tot, l’escrit també anuncia que crearan una comissió de seguiment per assegurar-se que l’executiu avança en aquesta única direcció.

Albert Torrent i Lucia Sánchez, pel PDeCAT-Junts per Calella, i Josep Torres i Cindy Rando, pel PSC, formaran la comissió de seguiment del pacte que els dos partits van acordar en la reunió que van mantenir ahir, l’endemà de tancar-se un cap de setmana de Festa Major i Fira que s’ha viscut en un ambient enrarit a nivell polític. Torrent, portaveu del partit demòcrata, ha explicat quin és l’objectiu concret que es persegueix.

El que vigilarem, més que a l’alcalde Buch, és el compliment els compromisos que vam adquirir, que la seva marxa no ens impliqui algun incompliment.

Els dos partits prenen mesures de control de l’acció de Govern que encapçala Marc Buch, ara desvinculat del PDeCAT –fa un parell de mesos va deixar-ne la militància– i ja confirmat cap de llista de Junts per Catalunya. Així doncs, es donarà la situació que Buch faci campanya per un partit diferent al que el va proposar per arribar a l’alcaldia després de la renúncia de Montserrat Candini, fa tan sols quatre mesos.

El PSC ha declinat fer declaracions públiques i es remeten a l’escrit del comunicat. El portaveu del PDeCAT-Junts per Calella ha garantit el compromís de tots els membres del Govern. Reconeix que en el cas dels seus companys de grup tindran l’afegit de refer-se del cop d’aquests últims dies.

Hem trigat aquests tres o quatre dies refer-nos de l’impacte emocional que representa que una persona que porta 8 anys treballant colze a colze amb tu decideixi abandonar abans d’acabar el projecte. Però, de totes maneres, després de les reunions amb el grup socialista hem decidit que no emprendrem cap acció més enllà de les que puguin garantir el Govern fins a les properes eleccions. Bàsicament per la proximitat. Crec que la gent no ha entès aquesta maniobra [de Buch] i menys entendria les que podriem fer nosaltres.

Els dos partits del Govern a l’Ajuntament de Calella refermen el compromís envers el pacte i la ciutadania que ja van expressar “en calent”  hores després de la presentació de Marc Buch com a cap de llista de Junts per Calella. Com en aquell moment, cap dels dos socis es planteja ara un altre escenari que no sigui acabar el mandat municipal. En aquest sentit, Torrent ha dit que el PDeCAT-Junts per Calella es desmarca de la petició de dimissió de l’alcalde que la setmana passada hauria fet un responsable comarcal del partit i que van recollir diversos mitjans.

El nostre representant comarcal diu que les seves declaracions no eren en aquest sentit. Això és el que m’ha comentat avui, que no va comentar això perquè sabia que no és el que demanavem. El partit pot opinar amb els seus matisos, però tenim autonomia local i el que val és el que decideix Junts per Calella.

Tot plegat va passar hores abans que s’inaugurés la Fira de Calella i l’Alt Maresme, que és un acte que acostuma a congregar responsables institucionals i polítics locals i d’arreu de la comarca. La tensió també es va parlar en aquell moment i en boca de molta gent hi ha l’enganxada de Torrent amb un dirigent de Junts per Catalunya al Maresme. Ell n’ha donat la seva versió.

No ho qualificaria ni d’incident. Només vaig demanar a una persona que es va posar davant meu quan va arribar el vicepresident de la Generalitat de Catalunya que s’apartés. No s’ho va agafar bé i llavors va tenir unes paraules cap a mi. Però vaja, repeteixo, no ho qualificaria ni d’incident.

La inquietud sobre la situació que s’obre a Calella arran dels fets dels últims dies ja va ser expressada en un primer moment per Calella en Comú, i ara per la CUP, que ha demanat que se n’informi en el decurs de reunió que s’ha de celebrar a última hora d’aquesta tarda a l’Ajuntament de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *