El Museu Arxiu prescindeix dels fulls de sala de paper

Foto: Ajuntament de Calella

Els típics fulletons que orienten les visites als museus i donen informació sobre el que s’hi pot veure han passat a la història. Almenys, en el cas del Museu-Arxiu Josep M. Codina i Bagué de Calella, que acaba d’estrenar uns codis QR que han substituït els fulletons de sala de paper. És una iniciativa per a la digitalització de l’equipament que ha impulsat l’Ajuntament de Calella amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

L’alcaldessa i responsable de Cultura, Montserrat Candini, ha posat de relleu que la substitució del paper per codis QR també atén les actuals recomanacions en matèria de seguretat sanitària.

És una manera de convertir el Museu en un espai respectuós amb el medi ambient, avançat tecnològicament i lògicament complint les mesures de salut que requereix la pandèmia de la Covid.

El Museu Arxiu de Calella conserva i té per missió difondre el patrimoni històric i artístic de la ciutat. Es va obrir al públic l’any 1979 al carrer Escoles Pies, en un edifici de dues plantes que acull diverses sales que ens transporten a la Calella marinera, la tèxtil i la comercial; amb peces arqueològiques i de numismàtica de gran valor. A més, compta amb una sèrie de dibuixos i pintures de l’artista local Lluís Gallart i Garcia i una recreació de l’antiga farmàcia Barri, d’estil modernista.

L’alcaldessa convida a visitar-la i redescobrir-la per connectar amb un passat que vincula a tots els calellencs i calellenques.

Tenim moltíssima història i molt coneixement dins d’aquestes quatre parets, i molt talent. És un viatge cap al coneixement, la història i expertesa molt interessant.

Els nous codis QR permeten accedir a tota la informació sobre el contingut del Museu en cinc idiomes per fer-lo accessible al públic local i visitant. Està en català, castellà, anglès, francès i rus. L’equipament es pot visitar de dimarts a dissabte, de 17 a 20h; i els diumenges i festius, d’11 a 14h. A mitjans d’abril entra en funcionament l’horari d’estiu, que retarda una hora l’obertura de tarda entre setmana.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *