Més de 400 persones s’han manifestat pels carrers de Calella amb el lema “Sense drets no hi ha llibertats”

Foto: Ivan Lluís

La manifestació organitzada pel comitè de la vaga general convocada per la Intersindicat ha aplegat més de 400 persones a Calella, segons càlculs oficials. Han marxat des de la Plaça Catalunya fins a la Plaça de l’Ajuntament, creuant tot el carrer Església. A mesura que avançava la protesta, algunes botigues han abaixat les persianes. En d’altres, s’havien penjat cartells informant de l’adhesió a l’aturada. Entre d’altres poblacions, a la manifestació hi han participat veïns de Sant Pol de Mar que han arribat caminant per la carretera NII.

Al llarg de la manifestació, que ha creuat tot l’eix comercial de Calella fins a la Plaça de l’Ajuntament, s’han sentit càntics en defensa de la vaga general, contra el judici del procés i d’altres proclames que s’han fet populars en els últims mesos com “Els carrers seran sempre nostres”.

A la capçalera, i portant la pancarta amb el lema Sense drets no hi ha llibertats, s’hi han situat els representants dels sindicats convocants -Intersindical i USTEC-STEs- i s’hi han posat també la diputada d’ERC Mònica Palacín i l’alcaldessa de Sant Pol de Mar. Unes files enrere, l’alcaldessa de Calella i membres dels partits locals del PDeCAT, ERC, la CUP, Calella en Comú i Podem; a més de representants de les entitats ANC-Calella per la Independència, Òmnium Cultural i el CDR.

Al seu costat, famílies senceres, grans i petits, participant d’una protesta que s’ha desenvolupat en un to marcadament festiu i cívic. Les gralles hi han acompanyat. En arribar a la Plaça de l’Ajuntament, han pres la paraula els representants dels sindicats. Per part de l’USTEC-STEs, el sindicat majoritari de l’ensenyament públic, Mar Pijoan, ha denunciat l’acarnissament de la repressió contra el professorat.

Sembla mentida que avui ens haguem de trobar aquí per defensar drets tan bàsics com el poder sortir a les urnes, votar, preservar les aules o parlar català. Parlar a classe de tot allò que està passant. Perquè tenim mestres denunciats per parlar del què va passar el dia de les votacions. Tenim al nostre portaveu denunciat per dir que faria un acte de desobediència si se’ns obligués a donar classes en castellà. És molt trist que ens haguem de trobar avui per defensar drets com aquests i per demanar la llibertat de gent que simplement volia defensar el mandat dels ciutadans de Catalunya.

Des de la Intersindical, Fèlix Carbonell, ha incidit en els motius laborals de la convocatòria de vaga general.

Per la Intersindical és bàsic que els Països Catalans siguin reconeguts no només de fet sinó també de dret, com a marc normal de relacions laborals, i aquestes es decideixin i negociïn el més a prop possible dels treballadors: als Països Catalans, i no a Madrid ni a París.

Els organitzadors han cridat els assistents a participar a la manifestació unitària que tindrà lloc aquesta tarda a Barcelona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *