Candini vol crear una zona industrial que ajudi a diversificar l’economia local

L’alcaldable de Junts per Calella i candidata a la reelecció, Montserrat Candini, ha avançat tres dels compromisos que portarà a la campanya per a les municipals de Calella. En una entrevista al programa La Ciutat, ha explicat que proposen crear un polígon industrial a la zona nord-oest de la Riera Capaspre -l’anomenat Sud4-, amb l’objectiu de diversificar l’economia productiva de Calella i, de retruc, millorar altres indicadors de caire socioeconòmic relatius a la població. Candini també ha dit que el partit es marca com a principals objectius del pròxim mandat municipal l’ampliació de l’Hospital Sant Jaume i atendre les necessitats d’habitatge social.

L’alcaldessa i candidata a la reelecció per Junts per Calella diu que si guanya les eleccions seguirà treballant per a la transformació de Calella. I això passa, segons Montserrat Candini, per diversificar l’economia local. Proposa impulsar el canvi del Pla General d’Ordenació Urbanística per permetre els usos industrials al sector Sud4, Riera Capaspre en amunt.

Creiem que la ciutat necessita una zona industrial que ara no té perquè ajudaria a diversificar l’economia de Calella. No podem viure només, encara que sigui important, del turisme, que cal cuidar i treballar per ser competitius. Però dins la planificació hi hem de contemplar unes hectàrees per a la zona industrial.

L’altre compromís que Junts per Calella detallarà en campanya fa referència a l’Hospital Sant Jaume perquè necessita ser “una infraestructura del segle 21”. Candini exposa que l’actual Govern Municipal ja ha assentat les bases per a una futura ampliació amb l’operació de l’aparcament, que defensa és la via hores d’ara més factible per possibilitat pressupostàries del Departament de Salut.

En el moment que ho vam tirar endavant li vaig enviar carta a la consellera de Salut, al director de CatSalut i al vicepresident del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès. (…) L’adequació dels 2.800 metres quadrats suposarien a l’entorn de 3,8-4 milions d’euros, davant la inversió de 80 milions d’euros per a un nou Hospital. Algú més [que Xavier Amor] farà aquesta proposta.

La tercera pota del seu programa és garantir l’accés a l’habitatge social. Es compromet a seguir ampliant la bossa de la fundació Hàbitat Solidari amb una quarantena de pisos més, per arribar als aproximadament 150.

Per mitjà de l’Institut Català de Finances, promoure habitatge per a joves i gent gran que viu sola o en parella però que tenen una situació de vulnerabilitat. Tenim espai per fer-ho, ja ho explicarem més endavant, però pensant a l’entorn de 25-40 habitatges socials.

Montserrat Candini confirma que Albert Torrent i Marc Buch formaran part del seu equip per a les eleccions municipals. Diu que l’integren persones que tenen com a comú denominador que “estimem la ciutat i volen treballar junts”.

En relació a la taula de confiança que ha convocat la CUP i a la que hi convida els partits d’esquerres excepte el PSC, diu que ho veu lògic perquè “tenen una cultura pròpia de la reivindicació més que dels resultats”. Candini diu que si ha de parlar amb la resta de forces ho farà en base a propostes i altres aspectes que tenen a veure més amb les percepcions.

He de veure els programes electorals, l’actitud i el llenguatge. Ho he de veure tot plegat, i serà el que acabarà configurant.

La candidata a la reelecció per Junts per Calella ha reiterat el seu suport a esdeveniments esportius discutits pel retorn que tenen per a la ciutat com la Volta Ciclista a Catalunya i l’IRONMAN.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *