“Canta al Mar” tanca la seva vuitena edició amb 1.320 cantaires

36 diplomes d’or,14 de plata i cap de bronze. Així ha estat el repartiment de premis de la vuitena edició del Festival Coral Internacional Canta al Mar celebrat a Calella aquest passat cap de setmana. Una edició que ha comptat amb la participació de 34 cors de 18 nacionalitats diferents. Portant a Calella 1.320 cantaires.

Provinents d’Alemanya, Brasil, Xina, Costa Rica, Croàcia o Indonèsia entre d’altres, els cantaires han participat durant 4 dies en el festival internacional de cant coral exhibint una delícia musical a tots els calellencs i calellenques. El festival que ja és una competició consolidada, ha comptat també amb un jurat compost per diversos directors de corals i d’orquestres, de gran renom internacional que no ho han tingut gens fàcil per deliberar els resultats. En total s’han repartit 14 diplomes de plata, cap de bronze i 36 d’or.

El mal temps va acompanyar l’inici del festival però no va ser un impediment per a celebrar-ho. A diferència d’altres anys, el Parc Dalmau no va poder ser l’escenari de la gran inauguració. Marc Moreno, director de Relacions Internacionals d´Interkultur, ha celebrat que Calella pugui disposar d’altres escenaris, que estan a l’altura dels esdeveniments.

Tenim la sort de tenir altres espais i recursos per fer front al mal temps. La Fàbrica Llobet va acollir finalment la inauguració i va anar molt bé. Les corals van estar encantades, i els que ja hi havien assistit i havien estat presents al Parc Dalmau, tampoc els hi va fer res. És diferent, no és el mateix quan tens les vistes exteriors, que quan t’has de tancar en un lloc però independentment va anar molt bé, molt contents.

L’edició d’enguany ha destacat per la presència de la cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, els qui van oferir un concert per inaugurar la vuitena edició i on es va poder gaudir les sardanes ballades per Mans Amigues.

Va venir a la inauguració la Cobla Sant Jordi, que probablement és la millor cobla sardanista que tenim a Catalunya. Després també van venir a ballar un grupet d’amics que es diuen Mans Amigues, que van ser fantàstics i tothom ho va gaudir molt.

La vuitena edició del “Canta al Mar” també ha introduït novetats com el nou himne del festival el “Canta al Mar” compost pel director artístic Òscar Boada i interpretat per totes les corals participants.
Enguany el festival també ha comptat amb la presència de cors de gòspel coneguts en l’àmbit mundial. Un fet que des de l’organització es vol que vagi a l’alça.

La categoria musical de gòspel, ha tingut un parell de cors que són coneguts en l’àmbit mundial, i han gaudit moltíssim a Calella i esperem que l’any que ve vulguin tornar. Com també esperem que cada cop siguin més els que hi vulguin participar i que cada edició tinguem més grups de gòspel.

Amb tot, els seus organitzadors coincideixen en l’alt nivell que ha marcat l’edició d’enguany.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.