Cap de setmana rodó per al sector de l’allotjament

Hotels, aparthotels i càmpings han arribat al 80% d’ocupació en el primer cap de setmana de juny, en què han coincidit tres esdeveniments que porten turistes a Calella: l’Aplec, que s’ha ampliat a tres dies, de divendres a diumenge; el Gran Premi de F1 al Circuit de Catalunya de Montmeló; i la celebració de la Segona Pasqua, aquest dilluns, que ha estat festiu a moltes poblacions catalanes. Així ho ha posat de relleu la presidenta de l’Associació Turística de Calella (ATC), Sònia Hernández, qui en declaracions a Ràdio Calella TV ha assegurat que aquesta temporada d’estiu “pinta molt bé” per al sector local.

Pràcticament tots els establiments d’allotjament oberts en aquest primer cap de setmana del mes de juny, preveient una bona ocupació per part d’afeccionats a la sardana i a la F1, que finalment s’ha complert. Hernández dona la xifra del 80%.

M’atreviria a dir que ha estat una ocupació del 80% de mitjana. Ha estat un cap de setmana llarg en què han coincidit molts esdeveniments positius per al sector.

Els esdeveniments esportius ha donat vida al sector durant aquests primers mesos de l’any. Els hotels han pogut sumar ocupacions gràcies a les estades que han fet equips d’arreu d’Europa, i alguna prova puntual; que no arriben a compensar les contractacions que es feien amb motiu del triatló de mitja distància IRONMAN, que des de fa dues edicions s’ha traslladat al mes d’octubre.

La veritat és que el trobem a faltar, però estem fent molts esforços per compensar la falta de l’IM amb la consolidació d’altres proves, com el Gran Fondo. Aquest any s’ha avançat al març però l’any vinent recuperarà les dates habituals per omplir el buit que deixa el triatló.

Amb el canvi al mes de juny, s’espera l’arribada del “turisme de masses” que opta per destinacions de sol i platja per passar les vacances estivals. Segons la presidenta de l’ATC, en les pròximes setmanes es començarà a veure un perfil de turisme diferent i, reconeix, que “l’estiu pinta molt bé”.

El perfil de turista depèn de l’època de l’any, sobretot el familiar perquè viatja en funció de les vacances escolars. A partir de juny hi ha zones d’Europa on les comencen, i començarem a veure un altre tipus de visitant.

El sector explica que els esforços de desestacionalització van encaminats també a oferir llocs de treball més estables i consolidar les plantilles d’una temporada a una altra, sense les mancances que l’any passat van saltar a primera línia de l’actualitat.

No ho escolto tant com l’any passat, potser la situació no és tan dramàtica, però el sector és complicat perquè no podem oferir feina tot l’any, només de 6 a 8 mesos. Estem treballant de la mà de l’Ajuntament per consolidar aquest tipus de turisme esportiu que permet desestacionalitzar la temporada i oferir feina una mica més digna.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.