La patronal té coll avall que serà obligatori l’ús de la mascareta dins de les discoteques

discoteca00000000

Pubs i discoteques confien recuperar les pistes de ball i augmentar progressivament l’aforament interior dels locals a partir de l’aprovació del pla sectorial que el Govern presentarà demà a la patronal de l’oci nocturn de Catalunya. És un document que recull un total de 18 condicions per avançar en la flexibilització de les restriccions actuals, i del qual se’n conèixen alguns detalls. Entre ells, que serà obligatori l’ús de la mascareta sempre i quan no s’estigui menjant o bebent. El secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas, n’ha parlat aquest matí al programa La Ciutat, qui ha reconegut el malestar que va provocar el canvi de criteri sobre l’ús de les pistes de ball a les vigílies de la revetlla de Sant Joan.

L’esborrany del Pla de represa de l’oci nocturn a Catalunya recull un total de 18 condicions que hauran de complir els negocis per anar guanyant quotes d’activitat, com han fet la resta de sectors econòmics. El president de la FECASARM, Joaquim Boadas, ha comentat l’obligatorietat de l’ús de la mascareta a l’interior dels locals i garantir la distància a les cues fora del local. També disposar d’una aplicació per controlar la traçabilitat dels clients en cas de contagi.

Són mesures sanitàries. Per exemple, que s’hagi de fer venta d’entrades anticipades i es prenguin les dades sanitàries de les persones perquè se les pugui contactar en cas de detectar un contagi… L’obligació de portar mascareta quan no es begui o es mengi. Són les condicions a la que quedaria sotmesa la possibilitat d’augmentar aforament i utilitzar la pista de ball.

Des de la patronal, es reclama seguretat jurídica a la Generalitat de Catalunya per evitar situacions com les produïdes just abans de la revetlla de Sant Joan. Hores abans es va decretar la prohibició d’utilitzar les pistes de ball quan molts empresaris ja ho tenien tot disposat.

Hi havia discoteques que havien tret treballadors de l’ERTO, que havien recontractat la potència elèctrica perquè la tenien a mínims, contractació d’artistes o compres a proveïdos. Això no es fa d’un dia per l’altre, sinó que has d’actuar amb antel·lació i previsió i per això demanem seguretat jurídica.

La FECASARM demana a l’administració que actuï amb la màxima celeritat en l’aprovació del pla sectorial que determini quines mesures de seguretat s’han d’aplicar a pubs i discoteques per començar a revertir una situació que els està escanyant econòmicament. Diu Boadas que acumulen unes pèrdues irrecuperables encara que es guanyin quotes d’aforament.

Molts locals porten més de 100 dies sense facturar, amb una acumulació important de deute. Serà literalment impossible recuperar-lo. Si es flexibilitzen les mesures però es mantenen aforaments, com a molt calculem que s’arribarà a facturar el 70% del que es feia abans.

Els empresaris del sector de l’oci nocturn alerten que si s’allarga la situació actual es continuaran produint festes il·legals i “botellons” que sí suposen un risc de contagi molt alt.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat