Càritas Calella alerta de l’increment d’usuaris des de principi d’any de l’economat

CARITAS 2

L’economat de Càritas ha arribat al seu topall màxim de famílies a qui abastir. Durant aquest 2020 ja s’han superat en 170, les famílies visiten setmanalment l’economat del carrer Balmes en cerca d’aliments bàsics. Una xifra que suposa un increment respecte a l’any passat, ja que de l’1 de gener fins al 6 de març s’ha donat servei a 1.133 persones, 84 més que en el mateix període del 2019, quan es van atendre a 1.049 persones durant tot el primer trimestre de l’any. Unes xifres de rècord que recorden als pitjors moments de la crisi econòmica.

Josep Vidal, tresorer de Càritas Calella, ha assegurat al programa La Ciutat que estan desbordats. Cada setmana reben famílies noves arribant al seu topall màxim d’activitat. Des de principi d’any han rebut 45 famílies noves derivades de serveis socials i també de la parròquia.

Enguany, fins divendres passat han vingut 45 famílies noves. Estem desbordats Càritas, estan desbordats Serveis Socials i està desbordat el menjador social de Pineda. Avui mateix aquesta tarda vindran 62 famílies, a vegades hi ha famílies que no venen, que venen més endavant o venen dos cops. En generals tots venen un cop cada 14 dies, però sí que és cert que tenim sis famílies que venen setmanalment.

Aquest primer trimestre de 2020 s’han atès a 1.133 usuaris, el que representa 376 famílies, mentre que fa dos anys en tot el 2018 se’n van atendre 1274.

Vidal coincideix a dir que el perfil d’usuari és molt variat i lluny queda dels estigmes que gran part de la població té. Cada cop fan servir més aquest servei treballadors pobres, persones d’entre 30 a 40 anys que, tot i tenir feina, no arriben a final de mes.

La cosa ha canviat molt, fa anys teníem un tipus de pobresa i ara tenim treballadors pobres. El perfil d’usuari és molt variat, des de família amb canalla a gent gran. No fa gaire va venir una senyora gran que em va dir “mai hagués imaginat que a mi em passaria això”. Hi ha molta gent de Calella que es pensa que això és un regal, i no, és un dret que tenen.

Durant el 2019 Càritas va rebre 146 tones d’aliments provinents en gran part del Banc dels Aliments, però també de la Unió Europea, del Gran Recapte, de la Xarxa de Fred, de supermercats, de particulars i d’escoles.

Actualment 65 persones estan fent de voluntaris a Càritas Calella. Vidal anima a tots aquells que vulguin col·laborar apropar-se per Càritas o trucar al 93 769 45 06.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat