Càritas Calella atén prop de 20 famílies noves cada setmana

Magatzem Caritas, imatge d'arxiu
Magatzem Caritas, imatge d'arxiu

Càritas està “desbordada” per les peticions d’ajuda que ha rebut durant la pandèmia de la Covid-19. De fet la crisi sanitària ha degenerat en una crisi social que s’està acarnissant amb les famílies més vulnerables. De fet segons l’últim recompte, Càritas està assistint actualment a prop d’uns 2.000 calellencs i calellenques. Això és el 9,5% de la població total de Calella. El seu tresorer, Josep Vidal, ha explicat al programa La Ciutat que l’economat de Càritas ha arribat al seu topall màxim de famílies a qui abastir. També ha informat que el rober des d’aquesta setmana ja torna a estar operatiu, així com el servei d’assessorament per estrangers.

Des de l’inici del confinament les peticions d’ajuda s’han multiplicat i han retornat a les xifres del pic més àlgid de la crisi del 2008. Fins al dia 11 de març d’aquest mateix any, Càritas Calella havia atès a 1.133 usuaris, amb el coronavirus la xifra ha ascendit fins als 1.820 usuaris. Josep Vidal, tresorer de Càritas Calella, li preocupa que lluny de revertir la situació, es pugui agreujar encara més.

Estem atenent a 674 famílies que són 1.820 persones. L’ajuntament amb serveis socials, cada dia ens passa derivacions. Avui ens ha passat 7 famílies noves, ahir 3 més… Cada setmana tenim un increment de 20 famílies. No vull ser alarmista però la cosa no anirà a millor perquè hem de veure què passa amb els hotels.

De fet un comunicat a escala estatal, Càritas alertava que d’entre els que han demanat ajuda a la institució des que es va decretar l’estat d’alarma, el 40% són persones que mai abans havien recorregut a Càritas.

L’economat ha anat rebent puntualment totes les partides de productes que s’envien des de la Unió Europea i els que distribueix el Banc dels Aliments. Vidal assegura que davant l’increment d’usuaris l’Ajuntament ha col·laborat donant suport econòmic, cosa que els permet arribar a tothom.

Nosaltres rebem els productes del banc d’aliments i de la unió europea i en aquests moments allà on no arribem paga l’ajuntament. Ens ha dit un parell de llocs per poder comprar i li passem la factura. Estem atenent a tothom.

Des d’aquesta setmana també torna a estar obert el servei de Rober que Càritas té al carrer Raval amb Església. Han obert, però com tot amb limitacions. Hi ha dues voluntàries i només poden entrar alhora un màxim de dues persones. Els usuaris segueixen tenint l’opció d’emprovar-se i triar la roba.

Ahir vam obrir el rober amb limitacions. A dins hi ha dues voluntàries de menys de 65 anys i poden entrar dos usuaris per tanda. Poden triar i emprovar-se la roba, la roba que no es queden la deixem quatre dies en quarantena.

Durant dos mesos el rober ha estat aturat i això ha comportat que també es paralitzessin les donacions de roba. Ara, però, ja es pot tornar a dur robar per donar. S’ha de fer portant-la directament al Rober de Càritas Calella. Allà la posen en quarantena i l’envien a Barcelona on es fa un tractament de les peces. El que no es pot de donar, de moment, és ni joguines ni llibres.

El tresorer de Càritas Calella ha explicat que també tornar a estar disponible el servei d’assessorament per a estrangers. Per demanar visita cal trucar per concertar cita prèvia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *