Càritas Calella ha començat les obres d’ampliació del rober

Imatge d'arxiu

Aquest matí han començat els treballs per ampliar l’espai que Càritas Calella destina al rober de segona mà que funciona al carrer Església. Ocuparà tota la planta baixa, aprofitant l’espai que ha quedat buit amb el trasllat de l’economat.

Tindrà més metres quadrats per exposar les peces de roba i calçat i s’hi habilitarà un nou provador. El rober de Càritas Calella és una botiga de segona mà oberta a tothom, però que també té una funció social i mediambiental important. S’abasteix principalment de les donacions de particulars. “Tota la roba que ens porten està en molt bones condicions i, a més, també hi ha botigues que ens truquen i ens donen algunes peces que tenen fora d’estoc”, ha comentat Montse Sanz, responsable del projecte.

El rober de Càritas Calella funciona de dilluns a divendres, de deu del matí a una de la tarda, i de sis a vuit del vespre. Està portat per un equip de catorze voluntaris i voluntàries que gestionen la doble funció del projecte. “Tenim un dels robers capdavanters de la Diòcesi de Girona. Vam endagar el projcte pensant en la gent que ho necessita. Si bé normalment demanem un donatiu per peça, amb el qual tirem endavant altres projectes com el menjador social de Poblenou o el pagament de lloguers; quan algú ve derivat de Serveis Socials o del servei d’acollida de Càritas, en comptes del donatiu entrega un paper on hi consta el que li cal”, ha explicat Antoni Borràs, coordinador de Càritas Calella.

Però al mateix nivell, Càritas Calella hi posa la funció mediambiental que desenvolupa el rober: el de la lluita contra el malbaratament. Per això, s’exprimeix al màxim la utilitat de totes les peces de roba i calçat que els arriben. “No es llença absolutament res”, garanteix Borràs. “Fem la primera tria i la roba més bona la posem a la botiga, i la resta l’enviem en sacs a Olot, on Càritas hi realitza el projecte Roba Amiga. Part d’ella la destinen a països del Tecer Món i la que es troba en pitjor estat es recicla i es transforma, per exemple, en estores de cotxe”, ha explicat.

Des de Càritas Calella s’ha aprofitat per recordar que la Parròquia fa aquesta setmana una col·lecta extraordinària per finançar el projecte d’ajuda a les persones refugiades que realitza l’entitat a nivell internacional. S’ha organitzat amb motiu de l’estada a la nostra ciutat de la Creu de Lampedusa, que va ser construïda per encàrrec del Papa Francesc en la seva visita a l’illa siciliana. És símbol de la trajèdia de les persones que són obligades a deixar casa seva, llançant un missatge de solidaritat i també de pau, com també per reflexionar sobre aquesta crisi humanitària.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *