Càritas rebrà 1.621 euros de la Fira del Llibre de Segona mà

Fira del Llibre de Segona Mà, l'any passat
Fira del Llibre de Segona Mà, l'any passat

Aquest cap de setmana la cultura s’ha viscut intensament a Calella. Sens dubte el màxim exponent de tot plegat ha estat la Diada de Sant Jordi, però s’hi han afegit propostes com el Festivalet de Contes o l’aniversari de la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça, amb la lectura pública de dissabte a la tarda, i el Mercat del Llibre de Segona mà.

Durant tot el dissabte es va muntar una gran parada de llibres ja llegits, alguns de més vells i altres de més nous, a un euro cada un. Els diners fets s’han destinat a Càritas Calella.

I en concret s’han recaptat 1.621,82 euros, i això són 400 euros més que del que es va recollir l’any passat. Josep Vidal, de Càritas Calella, ha recordat que la seva entitat dona suport als organitzadors del Mercat del Llibre de Segona mà, que són els Amics de la Biblioteca, i ha explicat que els llibres són tant barats que se’n venen molts. “Els llibres valen tots 1 euro, tant si és una enciclopèdia, un llibre de butxaca, gros o petit. I l’afluència de públic va ser constant, sobretot al matí; a partir de les sis de la tarda es va tornar a animar”, ha comentat Vidal.

Josep Vidal ha explicat que seran uns diners molt benvinguts per Càritas, ja que cada dia tenen més necessitats per ajudar en donació d’aliments o ajudes socials per pobresa energètica.

El nou centre d’aliments farà que Càritas guanyi espai a la seva seu

Com saben, la setmana passada es va fer la inauguració oficial del nou centre de distribució d’aliments, i això ha permès que l’entitat guanyi espai lliure a la seva seu central, al carrer Església 51.

I el que guanyarà en qualitat serà l’espai on es reparteix roba, que multiplicarà per dos la seva extensió. “Farem el rober al mateix lloc (Església 51), però se’n doblarà l’espai. Precisament demà començarem a mirar de quina manera es pot fer”, ha explicat el responsable de Càritas Calella.

Josep Vidal ha explicat que hi ha nou alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Bisbe Sivilla que acompanyen unes hores a la setmana als avis i les àvies que estan a les residències de Calella. És un programa que es diu Apadrina un avi i posa en contacte les residències amb els centres de secundària per aconseguir aquesta vinculació intergeneracional.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Josep Vidal, emesa a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat