Carles Ferrer (ERC) celebra la investidura de Pere Aragonès

E117U0bWQAAvjps

El pinedenc Pere Aragonès va ser investit ahir 132è president de la Generalitat de Catalunya per majoria absoluta amb 74 vots a favor i 61 en contra i dilluns prendrà possessió del càrrec.

Avui, en declaracions a Ràdio Calella TV, el president local d’Esquerra, Carles Ferrer, ha celebrat l’elecció de Pere Aragonès com a president de la Generalitat de Catalunya, convertint-se així en el primer republicà a ocupar aquest càrrec des de Lluís Companys, fa 80 anys.

És una cosa quasi inaudita, que havíem llegit als llibres. Hi havia hagut president d’Esquerra, però no ho havíem viscut i, per tant, com a efemèride, molt bé.

Aragonès ha estat investit president de la Generalitat després de tres mesos de negociacions. Finalment, Esquerra Republicana i Junts per Catalunya governaran en coalició, un pacte que segons Ferrer “ha tardat més del què hauria estat desitjable“.

D’altra banda, el president local d’Esquerra ha destacat la joventut d’Aragonès, que amb 38 anys s’ha convertit en el president més jove de la història de la Generalitat, el seu tarannà dialogant i que “obre una mà estesa al pacte i al diàleg“.

Crec que és un gran pas que un país incorpori la joventut. Jo penso que té un tarannà dialogant, que porta una imatge nova i que obra una mà estesa al pacte i al diàleg, que crec que ara és el més important pel país.

Així mateix, Carles Ferrer ha manifestat la necessitat “d’una renovació de la política i de les maneres de fer política” i “d’un viratge cap a l’esquerra“.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat