Pere Aragonès, primer maresmenc investit president de la Generalitat de Catalunya

Pere Aragonès durant el ple d'investidura al Parlament

El pinedenc Pere Aragonès ha estat elegit aquest migdia 132è president de la Generalitat de Catalunya després de tres mesos de negociacions i dues votacions fallides. Aragonès ha estat investit per majoria absoluta amb 74 vots a favor, corresponents als diputats d’Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i CUP-G, i 61 en contra, els del PSC, Comuns, Ciutadans, PP i Vox. El pinedenc, que dilluns prendrà possessió del càrrec i anunciarà els noms dels membres del seu govern, es converteix així en el primer maresmenc a ostentar l’honor del càrrec.

En el seu primer discurs després de ser elegit president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha manifestat que “és un honor i una gran responsabilitat” i que governarà “per a tothom i posant sempre per davant el servei i la ciutadania de Catalunya“.

Així mateix, Aragonès ha recordat i agraït la confiança d’Oriol Junqueras, que ha demanat un permís penitenciari per poder assistir al debat d’investidura, i ha tingut unes paraules en memòria del primer regidor d’ERC a Pineda de Mar després del franquisme, Pere Horta, que ha qualificat com “un referent polític i personal” i que va morir fa tres anys.

Pere Aragonès s’ha compromès a exercir el càrrec amb humilitat i determinació democràtica i ha recalcat que estarà “sempre al servei de la ciutadania de Catalunya“.

Em comprometo a exercir el càrrec de president de la Generalitat de Catalunya amb tota la humilitat personal però amb tota l’ambició col·lectiva, amb la mà estesa, determinació democràtica, esperit de servei i valors republicans.

Des de 1936 amb Lluís Companys no s’investia al Parlament un president d’Esquerra Republicana.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *