Carme Ruscalleda: “Continua oberta la carpeta de Tòquio i fins i tot ens traslladem a un lloc nou de cara a les Olimpíades del 2020”

La cuinera ha parlat dels seus inicis als fogons, de la història del restaurant Sant Pau a Sant Pol de Mar, i com no, del seu imminent tancament. Serà a finals del proper mes d’octubre, concretament el dia 27, i després de 30 anys de feina que no han estat fàcils.

Però això no vol dir que la Carme es retiri, ni molt menys. El seu restaurant de Tòquio continua, i a més, amb un canvi d’ubicació que coincidirà amb les Olimpíades del 2020 a la ciutat. Ruscalleda ha dit al programa matinal “Ona Maresme” que els 30 és una data maca, que marca una història d’èxit.

Mira, la data es va anar escollint sola. Amb en Toni tenim la mateixa edat i quan vam fer els 65 anys se’ns va encendre com un pilot de dir, atenció que ens fem grans !!. Ara ja encarem els 67 i probablement arribar a la data dels 30 anys es una data maca; és explicar una historia d’èxit, una història bonica. El que sí tenia clar, és que volia tancar la casa amb força i amb il·lusió. Continua oberta la carpeta de Tòquio i fins i tot ens traslladem a un lloc nou, ara per les olimpíades. Estrenem un lloc nou. Continuem amb la carpeta oberta de Barcelona a ¨Moments¨ i fins i tot, des de fa un any, amb la responsabilitat de tota la gastronomia de l’hotel.

Amb tres estrelles Michellin, és un dels 11 restaurants espanyols de màxima categoria. El Sant Pau va obrir les portes l’1 de juliol de l’any 1988. És al número 10 del carrer Nou de Sant Pol de Mar; un local que va donar una nova vida a una antiga torre del 1881, que des dels anys 60 havia funcionat com a Hostal Sant Pau. Carme Ruscalleda parla de 30 anys de felicitat.

Molt treball però molta felicitat. Penso que la felicitat és realment aquella sensació que tots desitgem i que sabem que és un espai de temps efímer, l’aconseguim treballant i lluitant per aquella vida que volem viure. Home, jo visc la vida que vull viure i això és felicitat. M’ha donat aquesta sensació de compromís, de molt treball, de molta responsabilitat per motivar un equip amb la filosofia que la casa defensa que és un producte molt natural, i evidentment aquesta sensació de, ostres !, ho fas com havies plantejat fer-ho. Pensa que l’objectiu quan vam obrir amb en Toni, era poder mantenir un equip humà molt especialitzat i això ens ho ha donat la vida. Poc a poc, però ens ho ha donat.

I una vegada tancat el restaurant, arriba la transformació. Trauran el cartell del Sant Pau i s’obrirà un altre establiment.

Bé, la casa rebrà una transformació. Treure’m el cartell Sant Pau i s’obrirà un altre establiment. Evidentment tardarem uns mesos, ja que s’han de fer obres. Agafa la direcció la meva filla. M’omple de goig perquè, tant el meu home com jo venim de famílies emprenedores. I veure com els teus fills volen emprendre un negoci, doncs m’encanta. Obrirà un bar juntament amb el seu home i es traslladen a viure al Sant Pau, per tant, el Sant Pau es convertirà en una vivenda i en un bar amb jardí.

L’últim sopar al restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, serà el 27 d’octubre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *