Carme Ruscalleda farà una conferència sobre alimentació i cuina per a persones amb problemes de deglució

“El menjar nodreix, entona i cura!” és el títol de la conferència que la xef Carme Ruscalleda pronunciarà a Can Saleta per iniciativa de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. L’activitat s’emmarca en la programació de l’Aula de la Fragilitat que impulsa la Direcció d’Atenció Intermèdia, i en aquesta ocasió està oberta a tota la ciutadania. Parlarà de la importància de l’alimentació i de com fer una cuina que sigui atractiva per a persones amb problemes de deglució per causa de l’edat o bé determinades malalties com la disfàgia o la demència. És a dir, com es pot sortir dels típics purés i triturats insípids que no desperten cap il·lusió a l’hora d’asseure’s a la taula. Si esteu interessats a assistir-hi cal que en feu la inscripció a la web de l’organisme sanitari: www.salutms.cat.

El director d’Atenció Intermèdia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el doctor Jordi Valls, ha posat de relleu la contribució de la xef santpolenca en el seu propòsit de traslladar el missatge que és possible disfrutar del menjar encara que es tinguin dificultats de deglució.

Quan es canvia la textura dels aliments per presentar-ho en format puré o “pudding”, a vegades es perd el fet de gaudir del menjar. En això, Carme Ruscalleda ens il·lustrarà sobre com des del món de la cuina podem contribuir a aproximar la necessitat de nodrir-se amb el gaudi.

La conferència forma part de les activitats que s’organitzen des de l’Aula de la Fragilitat, en aquesta ocasió oberta a tota la ciutadania.

És una aula que inicialment neix orientada als professionals que tenen intervenció amb les persones grans, les persones més fràgils de la nostra comunitat, com ara metges, infermeres, nutricionistes, treballadors socials, auxiliars.. amb la finalitat de compartir coneixements científics. S’aborden temes diversos, mèdics, bioètica, psicologia…

Carme Ruscalleda pronunciarà la conferència “El menjar nodreix, entona i cura!” el pròxim dimarts 13 de febrer a l’Auditori de Can Saleta, 18h. Està oberta a tothom i l’assistència és gratuïta, però cal inscripció prèvia. Podeu fer-la clicant aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *